Amsterdams pannenkoekenhuis opent pop-up restaurant met Hollandse broodjes

Amsterdams pannenkoekenhuis opent pop-up restaurant met Hollandse broodjes

The Pancake Bakery bestaat bijna 50 jaar en is daarmee naar eigen zeggen het oudste pannenkoekenhuis van Amsterdam. De familie Schaafsma is al 40 jaar eigenaar en opent nu in een naastgelegen historisch pakhuis een pop-up restaurant met Hollandse broodjes: Brasserie Geloof, Hoop en Liefde. De tijdelijke brasserie blijft minimaal een half jaar open.

De tijdelijke Brasserie Geloof, Hoop en Liefde is vernoemd naar de historische 17e-eeuwse panden aan de Prinsengracht. In die Gouden Eeuw waren deze specerijenpakhuizen eigendom van de VOC, die de locatie vernoemde naar drie van haar schepen die de specerijen uit Indië vervoerden.

Naast Brasserie Geloof, Hoop en Liefde zit al sinds 1973 The Pancake Bakery gevestigd, het oudste pannenkoekenhuis van Amsterdam. Sinds 1980 in het bezit van zijn familie, runt eigenaar Bastiaan Schaafsma nu zelf dit oudste pannenkoekenhuis van Amsterdam.

Hij kreeg het idee zijn liefde voor de Hollandse keuken door te trekken en naast pannenkoeken ook Hollandse broodjes te gaan maken. Daarvoor bouwde hij één van de twee panden waar het pannenkoekenhuis in zat, om tot Brasserie Geloof, Hoop en Liefde.

Schaafsma noemt de brasserie 'een creatieve uitspatting' en koos daarom voor een pop-up concept: eerst een halfjaar aankijken of er voldoende markt voor is. Als het concept aanslaat, blijft Brasserie Geloof, Hoop en Liefde langer open.

Op de kaart broodjes als Broodje Aap: met gehaktbal, mosterd en augurk. Of bijvoorbeeld een Broodje Prins Heerlijk: met biefstukreepjes, avocado, hollandaisesaus en crunchy bacon. Het kruidige broodje Hete Kip is geïnspireerd op de specerijen die de VOC in de 17e eeuw in dit pakhuis opsloeg.

Daarnaast staan ook hamburgers, panini's en koudbelegde broodjes op de kaart, naast frisdranken en koffie. Brasserie Geloof, Hoop en Liefde is voorlopig zeven dagen per week geopend van 8.30 tot 16.00 uur. Take-away of laten bezorgen middels Uber Eats kan ook.

Brasserie Geloof, Hoop en Liefde