De Beren: voor inkoop lid van Victoria Trading

De Beren: voor inkoop lid van Victoria Trading

De Beren - met 45 restaurants en 22 bezorglocaties - sluit zich aan bij inkoop coöperatie Victoria Trading. Naast De Beren zijn er nog 8 grote horecabedrijven - variërend van hotelketen tot cateraar - lid van de coöperatie.

Melvin van der Wielen van De Beren zegt door het lidmaatschap van Victoria Trading besparingen te kunnen realiseren die De Beren alleen niet voor elkaar had gekregen.

Leden Victoria Trading

Victoria Trading bestaat naast De Beren uit Fletcher Hotels, Albron, de Efteling, Franchise Friendly Concept (Kwalitaria en Delifrance), HMSHost, La Place, Vermaat Groep en Total.

Het doel van de inkoopcoöperatie Victoria Trading is het verbeteren van de prijs-kwaliteitverhouding, het vergroten van efficiency in de keten en het intensiveren van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Kipster

Een voorbeeld wat dit laatste betreft: VT heeft een belang in Kipster en heeft geïnvesteerd in een nieuwe stal. De coöperatie neemt niet alleen de 7,5 miljoen eieren af die jaarlijks uit de stal komen, maar ook het vlees van de kippen voor bijvoorbeeld kipschnitzels. Daarnaast draagt ze ook verantwoording voor de verwaarding van de 300.000 kilo mest die de stal jaarlijks verlaat.

'Besparingen door lidmaatschap'

Harry Stofberg is bestuursvoorzitter van Victoria Trading. Hij is blij met de toetreding van De Beren, zeker in deze moeilijke corona-tijd. ‘Het bedrijf heeft een typisch Rotterdamse ‘geen woorden maar daden’ mentaliteit. Victoria kan met haar 9 leden baanbrekende oplossingen creëren die de bedrijven individueel niet kunnen bereiken en De Beren past perfect in dit plaatje.’

Melvin van der Wielen

Melvin van der Wielen, managing director van De Beren, vult aan: ‘Dankzij de kritische massa en gezamenlijke expertise kunnen wij met deze samenwerking besparingen realiseren en waarde creëren op manieren die voor ons als individuele organisatie buiten bereik liggen.’

‘Vooral op de lange termijn zal dit ons veel voordelen opleveren. Lid worden was nog niet gemakkelijk, vertelt Van der Wielen. ‘Je moet aan strenge eisen voldoen. Zo moeten je inkoopafdeling en alle contracten dik in orde zijn en dit is bij de meeste grote organisaties en ketens binnen de horecabranche niet vanzelfsprekend. Gelukkig hebben wij het dermate goed voor elkaar dat wij deze unieke kans hebben gekregen en gegrepen en ons nu lid mogen noemen.’

De Beren

De Beren startte in 1984 met de opening van een restaurant op de Noordsingel in Rotterdam. Inmiddels is het concept uitgegroeid tot een succesvolle horecaformule met 46  restaurants in heel Nederland. Sinds 2001 is hier de bezorgformule aan toegevoegd welke is uitgegroeid tot 22 bezorgrestaurants. De komende jaren wil de horecarestaurantketen groeien.

Leden zijn eigenaar van Victoria Trading

De leden van Victoria Trading zijn eigenaar van de coöperatie. Initiatieven voor nieuwe inkooptrajecten worden altijd geïnitieerd vanuit de leden. Het totale inkoopteam bestaat uit zo’n 25 inkopers en wordt facilitair en procesmatig ondersteund door onafhankelijk inkoopbureau Real Result.