Ikea: twee restaurants weer open als test

Ikea: twee restaurants  weer open als test

Ikea heeft sinds 1 juli de restaurants in Groningen en Zwolle heropend. De overige restaurants blijven in ieder geval nog gesloten tot 1 september. Net als alle restaurants in Nederland moesten ook de eetgelegenheden van woonwarenhuis Ikea half maart dicht om de uitbraak van corona te beteugelen.

‘Sinds 1 juli zijn de restaurants van Ikea Groningen en Ikea Zwolle weer geopend voor klanten als onderdeel van een landelijke test,’ zo laat een woordvoerder van het woonwarenhuis desgevraagd weten aan Misset Horeca. Openingstijden en assortiment zijn aangepast.

Tijdelijk geen ontbijt bij Ikea

Zo serveren de restaurant geen ontbijt en openen de deuren van het restaurant in Groningen om 10 uur en in Zwolle om 11 uur. Speelplekken van Smaland zijn overal nog gesloten.

Coronasluiting Ikea

De restaurants van Ikea moesten op last van de overheid ook hun deuren sluiten op 15 maart 2020, 18 uur. Met als doel de uitbraak van het coronavirus te beteugelen. 1 juni hadden de zaken - met een max van 30 gasten - weer open gemogen. Maar Ikea besloot dat bewust nog niet te doen. Sinds 1 juli mogen er 100 gasten binnen zitten, mits er 1,5 meter afstand tussen de huishoudens zit. Ikea sloot in maart overigens ook de deuren van de winkels zelf; deze gingen op 28 april weer open.

Het woonwarenhuis wil nog steeds dat gasten doelbewust naar de winkel komen en er geen uitje van maken. Zo wordt nog steeds geadviseerd om met max 2 personen te komen winkelen. Gezinnen mogen wel naar binnen maar met een maximum van 4 personen.

Groningen en Zwolle

‘Met de ervaringen die we in beide winkels opdoen, bereiden we ons goed voor om op 1 september al onze restaurants in Nederland verantwoord en efficiënt te heropenen voor zowel medewerkers als klanten. De restaurants heropenen in lijn met het ‘Protocol Heropening Horeca’ van Koninklijke Horeca Nederland.’

Ikea ontbijt
Tijdelijk geen ontbijtjes bij Ikea.

Beide restaurants zijn open met aangepaste openingstijden en een aangepast assortiment, zo serveren ze tijdelijk geen ontbijtjes.. Klanten kunnen zoals gewoonlijk hun eigen eten halen via het buffet en afrekenen via de kassa. Alle tafels staan minimaal 1,5 meter uit elkaar. Bij de entree van het restaurant staat een medewerker die de klantstroom in de gaten houdt en de klanten begeleid in het proces.

Doelgericht winkelen

Hoewel de restaurants in Zwolle en Groningen opengaan, verzoekt Ikea iedereen nog steeds om alleen doelgericht naar de winkel te komen. De heropening van alle restaurants in Nederland op 1 september is dan ook onder voorbehoud. ‘Wij blijven alert op de maatregelen en adviezen van het RIVM en de Nederlandse overheid,’ besluit de woordvoerder.