Pensioenfonds Horeca geeft weer extra tijd om premie te betalen

Pensioenfonds Horeca geeft weer extra tijd om premie te betalen

Het Pensioenfonds Horeca & Catering geeft werkgevers weer vier maanden extra tijd om pensioenpremie te betalen. Wanneer moet welke maandpremie betaald worden?

Het Pensioenfonds Horeca & Catering heeft de betaaltermijn voor de premie de de werkgevers maandelijks betalen nogmaals verlengd. Dit is al twee keer eerder gebeurd en de reden is de coronacrisis. De Nederlandse horeca had 11 weken geen inkomsten omdat de restaurants en cafés verplicht op slot moesten.

Dit houdt in dat werkgevers ook voor de nota’s van juli, augustus, september en oktober 30 dagen extra de tijd krijgen om te betalen.

‘Met de versoepeling van de coronamaatregelen komt er wel weer wat beweging in de maatschappij. Dat is gunstig voor de bij Pensioenfonds Horeca & Catering aangesloten sectoren. Niettemin zijn deze sectoren buitengewoon hard geraakt in de crisis. Vandaar dat wij als pensioenfonds Horeca & Catering de werkgevers deze extra ruimte bieden.’

Wanneer pensioenpremie betalen?

NotaBetaaldatumIncassodatum
Maart1 mei 202030 april 2020
april1 juni 202029 mei 2020
mei1 juli 202030 juni 2020
juni1 augustus 202031 juli 2020
juli1 september 202031 augustus 2020
augustus1 oktober 202030 september 2020
september1 november 202030 oktober 2020
oktober1 december 202030 november 2020

Pensioenfonds Horeca & Catering

Pensioenfonds Horeca & Catering is het bedrijfstakpensioenfonds voor de horeca en catering. Het fonds kent eind 2019 bijna 1,3 miljoen deelnemers die werkzaam zijn (geweest) bij ongeveer 35.000 werkgevers. Daarmee behoort Pensioenfonds Horeca & Catering qua aantal deelnemers en werkgevers tot de grootste pensioenfondsen in Nederland. Het belegd vermogen bedraagt € 12,6 miljard ultimo 2019.


Bekijk deze collectie

Medewerker in dienst

Verschillende aspecten spelen een rol als het gaat om medewerkers die aan het werk zijn. In deze collectie staan tips & tricks voor horecaondernemers als het gaat om het behouden en opleiden van medewerkers, samenwerken, inroosteren en ziekte. Ook delen ondernemers hun praktijkvoorbeelden.