Chef Mike Vrijdag start ook met beachclub

Chef Mike Vrijdag start ook met beachclub
Mike Vrijdag

Voormalig sterrestaurant De Strandlodge in Winterswijk is sinds 1 juni omgevormd tot het laagdrempeliger concept Lev by Mike. Deze zomer komt daar een beachclub bij.

Het restaurant grenst aan het strandbad in het buitengebied van Winterswijk. Chef Mike Vrijdag gaat er met de beachclub zeven dagen in de week open (bij goed weer). Voorheen runde Vrijdag in hetzelfde pand restaurant Strandlodge. 

Strandlodge Winterswijk

‘Vanaf ’s ochtends elf uur zijn we met de beachclub doorlopend geopend. Tot een uur of acht ’s avonds. Niet voor patat, cola en een waterijsje. Maar bijvoorbeeld een lekker pastaatje, pizza of quesadilla. Eenvoudige gerechten, maar wel heel smaakvol. Goed glas wijn of een lekker biertje erbij’ Eén nadeel noemt de chef-kok: hij mag in de beachclub niets in glaswerk serveren. Alles moet in plastic.

Mike vrijdag
Met de voeten in het zand bij de beachclub van Mike Vrijdag.

Twee shifts in het restaurant

Mike Vrijdag combineert de beachclub met Lev by Mike. Het restaurant is van woensdag tot en met zondag doorlopen open vanaf 11.00 uur. Voor het diner werkt Vrijdag nu nog met twee shifts vanwege de coronamaatregelen.

‘De overgang tussen de twee shifts is niet altijd makkelijk, maar gasten kunnen bij ons gelukkig beneden een aperitief doen of een digestief.’ Het nieuwe concept slaat volgens Vrijdag goed aan. We hebben de vorige zaterdag met twee man in de keuken 120 couverts gedaan. Dat was wel buffelen, maar supergaaf om te zien dat gasten tevreden zijn. Vooral jonge stellen laten weten dat ze voorheen niet naar de Strandlodge ‘durfden’ en nu wel naar Lev.' Gerechtjes voor lunch of diner staan op de kaart voor €12. Bij enkele geldt een toeslag.

Een van de chefs van Mike Vrijdag is naar Blend 61 gegaan, een nieuw restaurant in Winterswijk. Een andere jongen werkt nu in Bredevoort bij Raymond Prinsen die daar nu kookt bij De Heerlyckheid.

MIke Vrijdag beachclub Lev

‘Lev by Mike gecombineerd met de beachclub is een jongensdroom. Als ik zelf bij een beachclub ben, voelt een dag als een week vakantie. Dat gevoel wil ik gasten hier ook meegeven.’

Anders achter de kachel

Vrijdag laat weten dat hij zelf nu anders achter de kachel staat dan voorheen. ‘Vroeger was ik strenger en strakker. Nu heb ik er meer plezier in. Natuurlijk streef ik nog steeds naar perfectie, maar dan met minder handelingen op het bord. Smaken moeten altijd goed zijn. En met minder ingrediënten is dat misschien nog wel moeilijker dan met heel veel.’