Maison van den Boer dichtbij akkoord om faillissement te voorkomen

Maison van den Boer dichtbij akkoord om faillissement te voorkomen

Cateraar Maison van den Boer is naar eigen zeggen dichtbij een akkoord met schuldeisers waarmee een faillissement wordt afgewend. Begin deze maand maakte de cateraar al bekend afscheid te moeten nemen van 140 medewerkers.

Verschillende leveranciers van de cateraar Maison van den Boer hadden het faillissement aangevraagd, nadat het Brabantse bedrijf door de coronacrisis vrijwel alle inkomsten zag wegvallen.

De rechter wees dit verzoek echter af, zegt een woordvoerder van Maison van den Boer.

Leveranciers, waaronder uitzendbureaus, kregen van Maison van den Boer het dringende verzoek een groot deel van hun vorderingen weg te strepen. Enkele partijen gingen daar in eerste aanleg niet mee akkoord, maar moeten na de afwijzing van hun faillissementsaanvraag weer om tafel met de cateraar.

Als er een overeenkomst is, zal een speciale commissie toezicht houden op uitbetaling aan schuldeisers.

Geen grote evenementen in 2020

De cateraar zou dit jaar voor grote evenementen, zoals kunstbeurs Tefaf en SAIL, voor eten en bediening zorgen. Door lockdownmaatregelen gingen die opdrachten niet door, waardoor de inkomsten met 90 procent daalden.

Eerder maakte het bedrijf, dat 300 medewerkers heeft, bekend 140 van de vaste personeelsleden te ontslaan en tijdelijke contracten niet te verlengen. Een akkoord met schuldeisers zou geld vrijmaken voor een sociaal plan. Met datzelfde doel voor ogen verkoopt Maison van den Boer zijn onderdeel voor catering in de zorg. Door dit winstgevende dochterbedrijf af te stoten, vult het bedrijf ook zijn kasmiddelen aan.

De cateraar uit Veghel is veel te vinden op locaties als de Johan Cruyff Arena en het Concertgebouw. Tot voor kort was Maison van den Boer de grootste party- en eventcateraar van ons land.

Plaats- en branchegenoot Bob Hutten zou het ‘dood-, dood- en doodzonde’ vinden als het bedrijf ter ziele zou gaan. ‘Ik kom ze als conculega maar een keer of drie per jaar tegen, maar wat zij doen is van een ongekende klasse.’ Hutten is blij dat de partycatering nu 'slechts’ voor 20 procent deel uitmaakt van zijn bedrijf, ‘want anders hadden wij het ook moeilijk.’