Restaurant by Noa zet 60 wijnen per glas op de kaart

Restaurant by Noa zet 60 wijnen per glas op de kaart
Foto credits: Nicolas Dumont

Den Haag is weer een culinaire hotspot rijker: by NOA aan de Paleisstraat in Den Haag. Een uniek concept in het hartje van de Hofstad, met de mogelijkheid om liefst 60 wijnen per glas te bestellen.

Naast een selectie uit traditionele wijnlanden zoals Frankrijk en Italië serveert By Noa ook wijnen uit minder voor de hand liggende wijnlanden, zoals de Verenigde Staten en Argentinië.

General manager Dimitri Kalaitzis mikt met dit concept niet enkel op toeristen, maar hoopt ook de lokale bevolking enthousiast te maken voor by Noa, in het Mövenpick Hotel. 'Voor locals is een restaurant in een hotel vaak een drempel, omdat men er automatisch vanuit gaat dat deze restaurants zich richten op toeristen. Wij willen graag laten zien dat wij ook inwoners van Den Haag met open armen ontvangen.'

60 wijnen per glas

by Noa
Foto: Nicolas Dumont

Opvallend is dat bij by Noa alle wijnen die op de kaart staan ook per glas te bestellen zijn. Een gat in de markt, meent Kalaitzis. 'Hoe vaak gebeurt het dat je zin hebt in een wijn die je enkel per fles kunt bestellen? Je hoeft niet een hele fles te nemen om een andere wijn te proberen. Ieder zijn smaak, toch?'

By Noa is zeven dagen per week geopend. Doordeweeks van 6.00 tot 22.00 uur. In het weekend van 6.30 tot 22.00 uur. Het restaurant is onderdeel van het Mövenpick Hotel.