Pop-up Wijnrestaurant op het Land geopend

Pop-up Wijnrestaurant op het Land geopend

De tweede editie van pop-up 'Wijnrestaurant op het Land' is officieel geopend. Dit tijdelijke restaurant staat midden in de wijngaard St.Martinus in Voerendaal.

Het restaurant biedt plaats aan 300 gasten en is uiteraard helemaal ‘corona-proof’. Het culinaire gedeelte is voor rekening van Annaline Doelen, eigenaar van wijnrestaurant Mes Amis in Maastricht. Annaline,de eerste ambassadeur van Limburgse wijnen, serveert hier, met chefkok en zoon Patriek Doelen zowel lunch als diner.

5000 couverts verkocht

Doelen: 'Nog voor de opening hebben we al 5000 couverts verkocht. Vorig jaar startten we met 2100 couverts. Na het succes van vorig jaar ging het nu twee keer zo snel. Ook lijkt het wel of men gedurende dit corona-gedoe op zoek is naar bijzondere eetmomenten. En waar kun je nou eten tussen de wijnranken en met dit geweldig uitzicht?'

'Veel mensen verklaarden ons voor gek, maar we hebben het weer aangedurfd. Ook hebben veel mensen spontaan hun hulp aangeboden bij de organisatie. Puur enthousiasme en passie voor de Limburgse wijnen'.

Promotie Zuid-Limburg

Wijnrestaurant op het Land
Stan Beurskens

Stan Beurskens, expert op het gebied van Nederlandse wijn en wijnbouw, is blij. 'Dit is een geweldige promotie voor Zuid-Limburg als de grootste en meest kwalitatieve wijngebied van Nederland en uiteraard ook voor ons wijndomein. Daarnaast geef ik komende weken een tweetal 'lunch- masterclasses' over wijn maken, is er elke vrijdag een wijnborrel en er zijn ook drie topchefs van Atelier, De Leuf* en Rantree* die komen koken. Inmiddels is ook langzaam de oogst begonnen, dus lunchgasten zien ons straks de lunch oogsten, hoe leuk is dat.'

Het wijnrestaurant in Voerendaal is 7 dagen per week open tot 4 oktober.