Soenil Bahadoer schuift aan bij Eva Jinek

Soenil Bahadoer schuift aan bij Eva Jinek

Soenil Bahadoer, de tweesterrenchef van De Lindehof in Nuenen, schuift deze week aan in de tv-show van Eva Jinek.

Soenil Bahadoer, chef en restauranteigenaar van De Lindehof in Nuenen komt dinsdag 22 september op tv. Hij is te gast bij Eva Jinek. De uitzending begint om 22 uur en is te zien op RTL4.

Eva Jinke heeft een dagelijkse talkshow waarin de hoofdrolspelers uit de actualiteit aanschuiven. Bahadoer zit aan tafel vanwege zijn nieuwe boek, Spicy Chef.

Een boek met zo’n vijftig recepten gecombineerd met verhalen over de Surinaams-Indiase afkomst van de chef. Vanwege deze basis combineert Bahadoer in zijn keuken Oost en West. Gastronomie verrijkt hij met Surinaams- Indiase ingrediënten en smaken. Op zijn borden vindt een samensmelting plaats van Surinaams streetfood en haute cuisine. ‘Soenil Bahadoer is als culinaire jazz-rock,’ luidt een recensie.

Er is in het boek ook aandacht voor de rol van eten binnen de familie van Bahadoer. Snacks, zoals een brioche met bakkeljauw en compote van gebrande tomaten, en gerechten als sukade-rendang met gemberbier-ijs, of het familierecept voor Surinaamse bami.

Eten verbindt

Eten kan verbinden. Mensen samen brengen. Ook mensen uit verschillende culturen. Ik ben heel blij dat ik hier met mijn diverse keuken aan kan bijdragen,’ zei Bahadoer hierover eerder tegen Misset Horeca.