Ikea: restaurants alleen voor afhaal geopend

Ikea: restaurants alleen voor afhaal geopend

Sinds de verscherpte corona-maatregelen die 29 september 2020 ingingen, heeft Ikea het overgrote deel van haar restaurants alleen nog open voor afhaal. Alleen in Zwolle kunnen 30 gasten ter plekke nog eten.

Klanten van het woonwarenhuis kunnen in de meeste vestigingen van Ikea restaurants alleen eten en drinken bestellen om mee te nemen.

Er zijn geen zitplaatsen beschikbaar in deze restaurants. Alleen in Zwolle zijn de 30 toegestane zitplaatsen ook daadwerkelijk beschikbaar. Het restaurant in Amsterdam is helemaal gesloten (tot nader order), net zoals het restaurant in Groningen (tot maandag 5 oktober).

De Swedish Food Market en Bistro na de kassa’s zijn wel geopend in alle Ikea-winkels.

Op dit moment is er geen ontbijt beschikbaar, en geldt het Family-voordeel gratis warme drank tijdelijk niet. Zo willen het woonwarenhuis het aantal bezoekers in de restaurants verminderen en spreiden, zodat de maatregelen om het coronavirus terug te dringen goed nageleefd kunnen worden.

Pas sinds 1 september open

Ikea heropende de meeste restaurants na de corona-lockdown pas op 1 september. Gasten mochten een half uurtje blijven. Nog geen maand later moet het warenhuis alweer overgaan tot sluiten. De keten doet er alles aan om het woonwinkelen zo functioneel mogelijk te houden. 'Het moet geen dagje uit worden,' was eerder motivatie om de restaurants gesloten te houden. Ze gingen in juni, toen dat weer beperkt werd toegestaan, bewust niet open.