Benefietquiz voor de horeca weer terug tijdens lockdown

Benefietquiz voor de horeca weer terug tijdens lockdown

De Benefietquiz van De Andere Quiz leverde horecalocaties in Nederland tijdens de eerste lockdown ruim € 625.000 op. Nu de horeca hun deuren weer moeten sluiten, organiseert De Andere Quiz weer de wekelijkse benefietquiz.

De inkomsten gaan rechtstreeks naar de horeca, want deelnemers van de online pubquiz doneren net als voorheen rechtstreeks aan hun eigen stamkroeg of restaurant.

Mensen kunnen deelnemen aan de online pubquiz en laten weten welke gelegenheid ze wilt steunen met welk bedrag. De horecagelegenheid wordt op de hoogte gebracht en stuurt zelf een betaalverzoek naar de donateur. Zo gaan alle opbrengsten rechtstreeks naar de horeca. De gebroeders Brouwer van De Andere Quiz hopen met deze actie horeca-eigenaren weer een hart onder de riem te kunnen steken. 'We hebben elkaar weer nodig, geen pubquiz zonder pub,' aldust Jeroen Brouwer, één van de organisatoren. 

Steun voor de stamkroeg

In de eerste editie ontvingen meer dan 2.200 horecalocaties donaties. Voor de Benefietquiz van start gaat, maar ook in de pauzes, zijn er live optredens. De Andere Quiz is een humoristische quiz met hilarische filmpjes, creatieve vragen en actuele onderwerpen.