MealCompany: coronaproof automaat voor onbemande catering

MealCompany: coronaproof automaat voor onbemande catering

MealCompany uit Nieuwkoop heeft met de Caterer een coronaproof-maaltijdautomaat. Onbemande catering kan in de coronatijd dienen als alternatief of aanvulling op het bedrijfsrestaurant.

Met de Caterer van MealCompany kunnen verpakte maaltijden worden uitgeleverd zonder de tussenkomst van bedienend personeel; onbemande catering dus.

Het bedrijf is zelf geen cateraar als in de zin van leveranciers van maaltijden of gerechten, maar de ontwikkelaar van de automaat. ‘Wij zien de vraag naar coronaproof oplossingen de laatste maanden enorm stijgen’, aldus Rebecca Hartkamp van de Nieuwkoopse onderneming.

‘Voor veel organisaties is het goed inrichten van de bedrijfscatering momenteel een lastig vraagstuk. Hoe wordt een veilige en hygiënische service aan medewerkers gewaarborgd? En wegen de kosten voor bemande catering nog op tegen het sterk verminderd gebruik ervan?’

‘Door de huidige situatie omtrent corona is het interessant voor zowel cateraars als facility managers om nieuwe concepten te overwegen waar de Caterer zowel een volledige invulling als een aanvullende dienst van de cateraar kan zijn.’

Maaltijden, broodjes, salades en soep

‘Een onbemande cateringoplossing in de vorm van een maaltijdautomaat kan uitkomst bieden doordat medewerkers op elk gewenst moment een verse maaltijd, sandwich, salade, soep of snack kunnen kiezen. Binnen 20 seconden kiezen gebruikers het product in het menu, betalen ze contactloos en nemen ze het verpakte product uit de automaat.’

onbemande catering
Locatie Friesland Foods Lochem.

Hartkamp benadrukt dat er geen diefstalrisico zit aan deze onbemande automaten. Ook derving wordt zo minimaal mogelijk gehouden door een ingebouwd THT-beheersysteem.

Met name binnen ziekenhuizen en productielocaties waar 24/7 gewerkt wordt, maakt men al langer gebruik  van deze oplossing.

onbemande catering

Roland Griep van gebruiker Smart Packaging Solutions: 'Destijds is bij ons gekozen voor een vervanging van de vaste catering waarbij een kostenbesparing gerealiseerd werd en we toch de openingstijden konden verruimen. Zo was de automaat voor de organisatie en het personeel direct een verbetering.'

De automaten hebben ingebouwde magnetrons en gekoelde opslagruimte. De capaciteit bedraagt max 300 producten.