Wouter Kik kookt in Hotel Katoen

Wouter Kik kookt in Hotel Katoen
Wouter Kik en Jean Luc Etienne

Wouter Kik van restaurant Codium in Goes gaat samen met zijn compagnon Jean Luc Etienne culinaire arrangementen verzorgen in Hotel Katoen, ook in Goes.

Codium zelf mag vanwege de corona-maatregelen geen gasten ontvangen. Hotels mogen echter wél koken voor gasten, als deze er ook blijven overnachten.

Katoen-eigenaren Ron en Vivian Diephout stellen hun nieuwe zaal naast de brasserie beschikbaar. Codium gaat er menu’s in een hotel-arrangement serveren.

Katoen gooide zelf dit balletje op. Normaal gesproken doet de zaal dienst als locatie voor feesten en partijen, maar die zijn nu ook allemaal afgelast.

Hoteleigenaar Ron Diephout belde restauranthouder Jean Luc Etienne op, zo laat deze laatste weten. ‘Ik ben namelijk heel trots op onze buren,’ citeert een Zeeuwse krant de hoteleigenaar. ‘Ik ben er een paar keer wezen eten. Het is echt mijn keuken. Vivian is niet iemand van de tiggangenmenu’s, maar ook zij was enthousiast. Natuurlijk over het eten, maar ook omdat alles werd aangepast aan haar wensen. Bovendien zijn Wouter en Jean Luc, net als wij, ambitieuze ondernemers.’

Al eerder samengewerkt

Afgelopen zomer werkten de bedrijven ook al samen. Wouter Kik leverde toen hapjes op de kamers van hotelgasten. Logistiek geen ingewikkelde kwestie omdat de bedrijven 20 meter van elkaar vandaag liggen.

Veel gasten van Codium komen van ver buiten de regio en blijven dan vaak slapen bij Katoen na hun diner.

Nog zolang de tweede lockdown duurt, gaat Codium in de weekenden over naar hotel Katoen. Etienne: ‘Zo kunnen we bezig blijven. We hebben al maanden thuis gezeten… Dat willen we niet nog een keer. Ik denk niet dat restaurants zonder hotel dit jaar nog open mogen. Dat Katoen dit mogelijk maakt, is heel fijn.’

Wouter Kik kookt in het arrangement een zes gangen menu. Met zes amuses en een oester tussendoor. Gasten kunnen vanaf 16.30 aan tafel zodat ook bij het hoofdgerecht nog een glas wijn geserveerd kan worden. Na 20.00 mag er geen alcohol meer worden geschonken.

Twee arrangementen van Wouter Kik en Jean Luc Etienne

De ondernemers hebben samen twee arrangementen samengesteld. L en XL.

L :een zes gangendiner, een overnachting in de ‘superieurkamer’ en een a la carte ontbijt. Kosten 150 euro pp. XL: een zes gangendiner van Codium, een driegangendiner van Katoen, twee overnachtingen, tweemaal a la carte ontbijt en gebruik van de privé-spa van Katoen. Kosten 265 euro pp.

Codium verhuist elke donderdag, vrijdag en zaterdag naar Katoen.