Taiko Amsterdam opent deuren van tweede locatie in Dubai

Taiko Amsterdam opent deuren van tweede locatie in Dubai

Restaurant Taiko in het Amsterdamse Conservatoriumhotel van chefkok Schilo van Coevorden, heeft deze week officieel de deuren geopend van een tweede vestiging, in het Sofitel Dubai The Obelisk. Taiko Dubai is de eerste internationale vestiging van het restaurant.

De uitbreiding met Taiko Dubai, gevestigd vestiging in Sofitel Dubai The Obelisk, betekent ook een terugkeer naar de stad voor Schilo van Coevorden, die aan het begin van zijn carrière ook al culinaire ervaringen opdeed in Dubai.

De keuken van Taiko Dubai staat onder leiding van chefkok Guido Wesselman, die van Taiko Amsterdam komt. Met meer dan 12 jaar ervaring heeft Wesselman de wereld rondgereisd en een scala aan culinaire ervaringen opgedaan, waaronder werken bij het bekroonde Michelinsterrenrestaurant NAHM in Bangkok, Thailand.

Van delicaat tot dramatisch

Taiko Dubai biedt dezelfde hedendaagse keuken als Taiko Amsterdam – geïnspireerd door de smaken en texturen van het Verre Oosten. Variërend van delicaat tot dramatisch maar altijd verrassend en origineel. Taiko Dubai biedt een sensationeel culinair avontuur door Schilo's ervaring in de regio. Gasten krijgen regionaal geïnspireerde gerechten met een moderne twist zoals Wagyu biryani en de bekende sashimi van watermeloen.

Ook de kenmerkende Taiko cocktails staan op de menukaart, geïnspireerd op een speakeasy uit het centrum van Roppongi. Gasten kunnen naast cocktails ook genieten van verschillende verfijnde bar bites waaronder eersteklas sushi, sashimi, gyoza en speciaal vervaardigde gerechten, waaronder edamame-hummus met zeewiercrackers, zwarte-knoflookhummus geserveerd met Wagyu rundvlees, pijnboompitten en shiitake-crackers of oesters Nam Kee (in de tempura-sectie) geserveerd met zoete soja en sesam.

Aziatische allure

In overeenstemming met het concept van het restaurant, is het ontwerp van Taiko Dubai duidelijk geïnspireerd door traditionele Aziatische materialen, formalisme en vakmanschap – in een eigentijdse context.

Opvallende designelementen zijn onder meer de open keuken met als hoogtepunt een op houtskool gestookte robata-grill en een sushibar die onder een hoek van 45 graden in de ruimte is geplaatst om de ambacht van het bereidingsproces te benadrukken.

De meeste toonbanken in de zaal zijn afgewerkt met zwarte kiezelstenen, afkomstig uit oude rivierbeddingen in China. Midden in de eetruimte staat een gestileerde 'boom' die de vier seizoenen vertegenwoordigt – versierd met kersenbloesems in de lente, weelderige groentinten in de zomer en rode eikels in de herfst.