Jonathan Zandbergen en Vito Reekers samen achter de kachel

Jonathan Zandbergen en Vito Reekers samen achter de kachel
Jonathan Zandbergen en Vito Reekers

Jonathan Zandbergen, chef van sterrestaurant Merlet in Schoorl gaat koken in Utrecht. Hij kruipt samen met Vito Reekers achter de kachel bij restaurant Hemel & Aarde. Het Polmans's Huis - waarin dit restaurant is gehuisvest - was acht jaar lang de werkplek van Zandbergen.

Jonathan Zandbergen is 13 december gastchef bij Vito Reekers in Utrecht, in de keuken van restaurant Hemel & Aarde in het Polman’s Huis in de stad.

Samen bereiden de chefs en het team een 8-gangen menu voor gasten van hotel The Nox. Met het evenement keert de chef van restaurant Merlet* in Schoorl terug naar de plek waar zijn carrière ooit begon.

Zandbergen: ‘Voor mij is het Polman’s Huis een bijzondere plek. Hier heb ik acht jaar in de keuken gestaan en de basis van het koken en bedrijfsvoering geleerd. Ik heb veel mooie herinneringen aan het gebouw, maar vind het ook tof om te zien hoe het pand door de renovatie een nieuw gezicht heeft gekregen. Ik vind het prachtig om hier 10 jaar later terug te keren en samen met Vito en zijn team te koken.’

Tijdens Jonathan Zandbergen x Hemel & Aarde koken de chefs samen acht gangen voor gasten van The Nox, die op de hotelkamers worden geserveerd. In het menu zijn onder meer gerechten te vinden uit het Meesterlijk menu van Zandbergen, waarmee hij eerder dit jaar de titel SVH Meesterkok in de wacht sleepte.

Het volledige arrangement bestaat uit een overnachting, het 8-gangen diner van de twee chefs en een uitgebreid ontbijt de volgende ochtend en kost €200 per persoon.

Over Jonathan Zandbergen

Jonathan Zandbergen, executive chef van restaurant Merlet (één Michelinster) in Schoorl is één van de meest veelbelovende koks van Nederland. In 2014 won hij in Parijs de prestigieuze Prix Culinaire Le Taittinger International; in 2017 werd hij door GaultMillau (ex aequo) uitgeroepen tot Talentvol Chef van het Jaar 2017. Sinds dit jaar mag hij zich tevens 150ste SVH Meesterkok van ons land noemen.  Zandbergen werkte van 2003 tot 2011 in de keuken van het voormalige Polman's Huis.

Over restaurant Hemel & Aarde en hotel The Nox

In restaurant Hemel & Aarde brengen chef-kok Vito Reekers en zijn team een ode aan de seizoenen. De zaak ging in oktober van start, Reekers was voorheen chef bij Karel V, ook in Utrecht. Onder hetzelfde dak is hotel The Nox te vinden, waar gasten de inspiratie van de nacht ervaren. Sinds de opening in oktober serveert het restaurant diner op de hotelkamers. Eind dit jaar wordt er gezamenlijk uitgepakt met The Christmas Getaway, een uitgebreid diner met overnachting in kerstsferen.