Sterrenchef François Geurds kookt voor Rotterdamse daklozen

Sterrenchef François Geurds kookt voor Rotterdamse daklozen

In deze zware tijd brengt sterrenchef François Geurds toch iets positiefs voor de Rotterdamse daklozen. In de feestmaand december worden Rotterdamse daklozen getrakteerd op overheerlijke maaltijden, verzorgt door François Geurds zelf.

Zoals elk jaar kookt sterren chef François Geurds maaltijden voor daklozen in Rotterdam. Hoewel Covid-19 de horeca bijzonder hard treft, wil François deze oudejaars traditie van koken voor de plaatselijke daklozen voortzetten en vergeet hij de daklozen ondanks Corona niet. Het wordt een afhaalmaaltijd in lijn met de corona-maatregelen. Virus of niet, François zal de geest van geven levend houden, vooral voor degenen die het meest behoefte hebben aan een beetje kerstsfeer.

Sharing

Sinds François Geurds de deuren van FG Restaurant en FG FoodLabs in Katshoek, Rotterdam, heeft geopend wilde hij maar één ding, zijn liefde voor gastronomie delen met zoveel mogelijk mensen. ‘Het koken voor daklozen geeft een fantastische voldoening, ons vak bestaat uit sharing en dit is de ultieme vorm van delen met iedereen!’

Het oudejaarsdiner is af te halen op 31 december tussen 15:00 en 17:00 uur bij FG Restaurant, Katshoek 37b, 3032 AE Rotterdam

François Geurds

Sterrenchef François werd al op jonge leeftijd gegrepen door de passie voor koken van zijn moeder. Zo zat hij als kind betoverd voor de oven, verbaasd over wat er daarbinnen gebeurde. Hij had maar 1 wens, leren koken. Hij wilde deze magie begrijpen en de technieken beheersen. Hij stopt niet voor hij het hoogst haalbare bereikt heeft. Samen met zijn team heeft hij een plek gecreëerd waar hij zijn gasten verrast en ultiem laat genieten en waarbij alles klopt op het gebied van smaak, service en sfeer. Zijn restaurant FG Restaurant (2 Michelinsterren) staat voor Fanatiek Genieten ofwel Fabulous Gastronomy. Met als enige een smaaklaboratorium in Nederland, ben je verzekerd van alleen de beste kwaliteit op jouw bord en in het glas.