Misset Horeca
Misset Horeca
Horecaprotest in Den Haag gaat door

Horecaprotest in Den Haag gaat door

Ondanks de berichten vandaag over de extra miljoenen die het kabinet voor extra steun aan de horeca zal uittrekken, gaat het geplande protest van maandag 7 december gewoon door.

Horecaprotest in Den Haag gaat door

Ook al zou de horeca de extra steun krijgen, dan nog zullen vele duizenden horecabedrijven kopje onder gaan en verliezen ondernemers en werknemers hun bestaanszekerheid.

Om de horeca overeind te houden zullen de steunmaatregelen juist tot 100% aangevuld moeten worden. ‘De horeca verdient echte stéun voor haar medewerking; volledige steun en géén doffe dreun,’ aldus de Horeca Alliantie. De Alliantie laat de protestmanifestatie komende maandag van 12.00 tot 14.00 uur op de Koekamp in Den Haag onverkort doorgaan.

Niemand ‘Knockout door de Lockdown’

‘Geen enkel horecabedrijf mag nog kopje onder gaan door gebrek aan coronasteun van de overheid. De steunmaatregelen mogen niet verder worden afgebouwd, maar moeten gemaximaliseerd worden! Juist nú, nu de horeca alle reserves heeft opgebruikt en niet langer overleven kan.’ Dat is de inzet van protestmanifestatie van de Horeca Alliantie.

De Horeca Alliantie vindt dat de horecaondernemers voor hun medewerking maximale steun verdienen, zodat elk horecabedrijf óók als het virus verdwenen is voluit kan blijven ondernemen. ‘Onze inzet is en blijft: géén horecaonderneming mag sneuvelen als gevolg van coronamaatregelen.’

Sprekers

Tijdens de protestmanifestatie op de Koekamp (tussen station Den Haag CS en het Malieveld) zullen verschillende sprekers, onder wie politici en ondernemers, pleiten voor 100% financiële compensatie voor de horeca.

Sprekers zijn onder andere Hans Biesheuvel (Ondernemend Nederland), horecaondernemer Khalid Oubaha en Geert Wilders (PVV). Naar het zich nu laat aanzien zal Mona Keijzer, staatssecretaris economische zaken, het Manifest ‘Geen Dreun Maar Steun’ van de Horeca Alliantie in ontvangst nemen.

Binnen de Horeca Alliantie werken samen: Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en Nederlands Horeca Gilde (NHG).