Subsidie om werknemers te laten leren in coronatijd

Door corona is het werken in de horeca veranderd. Veel banen zijn verdwenen of op pauze gezet. Tegelijk zijn er ook bedrijven die harder groeien dan ooit. Door om- of bijscholing kunnen werknemers inspelen op kansen in de markt.

Door te blijven ontwikkelen, zijn werknemers wendbaarder, productiever en duurzaam inzetbaar tijdens veranderingen op de werkvloer en in het werkveld.

Gratis online trainingen

Om leren en ontwikkelen te stimuleren, subsidieert de overheid werkgevers en werkenden via verschillende regelingen. Zo biedt de regeling NL leert door gratis scholingsaanbod aan werkenden en werkzoekenden van 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd. Via de zoektool vindjeupdate.hoewerktnederland.nl kan gekozen worden uit meer dan 600 opleidingen.

SLIM-subsidie

Ook kan er in 2021 SLIM-subsidie aangevraagd worden om te werken aan een positieve leercultuur binnen het bedrijf.  Met de SLIM-subsidie is het aantrekkelijk om te investeren in de ontwikkeling van personeel.
Met de SLIM-subsidie krijg je 60 procent van de kosten om de leercultuur in je bedrijf te bevorderen van de overheid vergoed. Voor kleine bedrijven (tot 50 medewerkers) is dit zelfs 80 procent. De initiatieven hebben een looptijd van 12 maanden en moeten uiterlijk binnen 3 maanden na toekenning starten.