Hamburger verdringt baguette in Frankrijk

Hamburger verdringt baguette in Frankrijk

Voor het eerst zijn er in Frankrijk in een jaar tijd meer hamburgers verkocht dan baquettes. Maar de Fransen willen natuurlijk wél een kwaliteitsburger.

De hamburger is in Frankrijk vorig jaar voor het eerst meer verkocht dat de traditionele sandwich ‘jambon-beurre’ (ham-boter). Volgens onderzoekers van Gira Conseil zijn er in Frankrijk in 2017 1,46 miljard hamburgers verkocht tegen 1,22 miljard broodjes van het type ‘jambon-beurre’. Dat bestaat meestal uit een halve baguette met ham en vaak met augurkjes.

Franse hamburger

De burger vliegt in Frankrijk over de toonbank. Vorig jaar zijn er veertien keer meer burgers verkocht dan in 2007. De directeur van Gira Conseil, Bernard Boutboul, stelt dat in 80 procent van de Franse restaurants er tenminste één soort op het menu staat. Maar het is volgens Boutboul dankzij de hoge kwaliteit van het vlees en het goede Franse brood vaak wel een erg Franse hamburger.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.