LA Streetfood en Horecava organiseren Hollands Best Delivery Chef 2021

LA Streetfood en Horecava organiseren Hollands Best Delivery Chef 2021
Foto credits: Rose Mentink

LA Streetfood en Horecava organiseren samen een unieke battle: Hollands Best Delivery Chef. Tijdens deze wedstrijd strijden vijf genomineerden uit het hele land om deze nieuwe titel. Op 1 februari wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens Horecava Limited.

De afhaal- en bezorgmarkt heeft door deze coronatijd een enorme boost gekregen. Veel horecaondernemers zijn ondertussen bezorgexperts geworden. En dat komt goed uit, want de concurrentie in de bezorgmarkt is moordend. Elk horecabedrijf probeert zich zo goed mogelijk te onderscheiden. LA Streetfood en Horecava gaan op zoek naar diegene die de beste restaurantbeleving bij de mensen thuis brengt. Op 27 januari vindt de battle Hollands Best Delivery plaats.

Wedstrijd

De grote vraag die op 1 februari wordt beantwoord is wie de allerbeste restaurantbeleving bij mensen thuis biedt. Elk restaurant, dat zich met een nieuw innovatief bezorg- of afhaalconcept heeft aangepast aan de veranderde omstandigheden, kan een gooi doen naar één van de prachtige prijzen en de eeuwige roem. De vijfkoppige vakjury oordeelt op het samenspel van smaken, temperatuur, textuur en prijs van het gerecht, presentatie en foodprint van de verpakking.

Best Delivery ChefDe vijf deelnemers bereiden in dertig minuten vijf porties, voor elk jurylid één, met minimaal één ingrediënt van LA Streetfood. Bart Mentink van LA Streetfood: ‘Voor de rest heeft de finalist de vrije hand. Na de bereiding sprint je met je bezorggerecht naar gereedstaande scooters, waarmee je een vast parcours van een kwartier door Amsterdam aflegt.’
Bij terugkomst in de RAI serveert de finalist het gerecht aan de jury. Dan pas begint het kijken, ruiken, proeven en genieten en wordt bekend wie met de eretitel Hollands Best Delivery Chef 2021 aan de haal gaat. Mentink spreekt van een wereldwijde primeur. ‘Dit is een unieke kans voor horecaondernemers om te laten zien hoe ze zijn gegroeid in deze bijzondere tijden.’ Hij roept horecaondernemers dan ook op om mee te doen.

Deelname en prijzen

De winnaar(s) krijgen niet alleen de enige roem en gave awards, maar ook prachtige prijzen en een pr-boost. Inschrijven kan tot 10 januari via hetinschrijfformulier. Een selectie van vijf restaurants uit alle inzendingen komt naar de RAI voor de finale. De ondernemingen die de finale niet halen worden ook beloond met de allerbeste tips & tricks van de vijf finalisten en ontvangen een consult of workshop op maat over take-away, delivery, vegan, verpakking of voorbereiding op de lente-drukte.

Marjon Prummel

Marjon Prummel

Hoofdredacteur Misset Horeca