Café Qwibus Amersfoort verkocht

Café Qwibus Amersfoort verkocht

Café Qwibus in Amersfoort is verkocht. Het horecabedrijf werd sinds januari uitgebaat door nieuwe eigenaren. Zij kunnen niet langer door vanwege de coronacrisis. Het jonge bedrijf heeft hiervoor te weinig reserves.

Een nieuwe koper hebben Jeroen Haverkamp en echtgenoot Maaike al gevonden, wie dat is maken ze echter nog niet bekend. Simon Jessayan runde de zaak hiervoor ruim 25 jaar. In 2017 deed hij mee aan de Café Top 100 van Misset Horeca. Qwibus bevindt zich in winkelcentrum Emiclaer in Amersfoort.

De kersverse ondernemers schrijven eind december op Facebook: ‘Met pijn in ons hart hebben we bij de tweede lockdown moeten besluiten om de Qwibus in de verkoop te zetten. We hebben helaas niet de reserves om deze lockdown door te komen, de overheid helpt, maar niet genoeg voor zo’n jonge onderneming. Zonder jullie hulp en de fantastische eerste twee maanden waren we de eerste lockdown niet doorgekomen.’

In de eerste lockdown in het voorjaar hield Qwibus een doneeractie onder het motto ‘Help Qwibus de corona door’.  En de eerste lockdown overleefde het bedrijf, de tweede echter niet. Er is geen sprake van faillissement.

Qwibus bestaat al 26 jaar en ging in januari over van Simon Jessayan naar Jeroen Haverkamp.

Jeroen Haverkamp: ‘Tijdens de eerste lockdown zaten we al zonder inkomen. We zagen onze kleine buffer opgebouwd in de eerste drie maanden van ons ondernemerschap snel opraken. Vandaar dat we een doneeractie zijn gestart. Natuurlijk vinden wij het niet leuk om op deze wijze Qwibus in stand te moeten houden, maar na vele andere plannen hebben we geen keuze, schreef hij destijds rondom de doneeractie. Ze haalden 4.072 euro op, terwijl het doel 8.000 euro was.