Bijna nooit was een jaar zo welkom als het jaar 2021

Bijna nooit was een jaar zo welkom als het jaar 2021

Er zijn weinig jaren geweest waar zo naar werd uitgekeken als naar het horecajaar 2021. En ja, het is iets symbolisch zo'n jaarwisseling, maar toch zetten we massaal dan een knop om. Op 1 januari kijken we vooruit. We zien kansen en mogelijkheden en maken ons op voor een beter jaar, zeker nu.

Natuurlijk is de pijn van 2020 nog lang niet verdwenen en zoals het er nu uitziet wordt de lockdown weer verlengd, maar we kunnen weer heel voorzichtig plannen maken. Al weten we nu nog niet wanneer en hoe, maar in 2021 gaat de horeca weer open en worden er weer evenementen en festivals georganiseerd. Veel mensen hebben geld opgepot en willen dat graag uitgeven in de horeca. Mensen gaan het leven vieren als nooit tevoren en willen genieten van elkaars gezelschap. En ze snakken naar de professionele gastvrijheid van de horeca die ze hebben moeten missen. Alle uitgestelde feestjes van 2020 worden straks alsnog gevierd en nieuwe feestjes worden grootser, gewoon omdat het weer mag.

Als je 2020 als ondernemer hebt overleefd, dan kun je bijna alles aan. Het ging in 2020 meer dan ooit om ondernemerschap. Omdat je niet mocht ondernemen op de manier zoals je gewend was, móest je ondernemen op een manier die wel mocht. Ondernemers gingen samenwerken en keken bij elkaar in de keuken. Bezorgen en takeaway werden de norm. Met een schuin oog werd door restaurants gekeken naar cafetariahouders en fastserviceondernemers die hier al heel bedreven in zijn. Andersom gingen cafetariahouders aan het begin van de lockdown bij horecaondernemers kijken om te leren hoe ze het beste een terras kunnen uitbaten.

Het heeft de uitgeverij van Misset Horeca geïnspireerd om vanaf 2021 een platform te creëren voor álle ondernemers in de horeca. Via de website met aparte domeinen voor caféhouders, hoteliers, cateringmanagers, cafetariahouders, fastserviceondernemers, restauranthoudersén alle andere horeca-professionals  en in print door Misset Hotel en Snackkoerier te integreren in Misset Horeca. Ondernemers kunnen op die manier makkelijker bij elkaar in de keuken kijken. In 2021 zullen we blijven informeren, inspireren en kennis delen om ondernemers sterker te maken. De allerbeste wensen voor 2021 en hopelijk kunnen we volgend jaar terugkijken op een goed 2021.

Marjon Prummel is hoofdredacteur van Misset Horeca.

Bekijk deze collectie

Financieel gezond

Bij het exploiteren van een horecazaak komt enorm veel kijken. Vooral op financieel gebied. In deze collectie staan tips & tricks om het rendement van je horecazaak te verhogen. Ook bevat de collectie kennisartikelen over financiering en (het voorkomen van) faillissement.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.