Maître d'hotel en chef de cuisine Château Neercanne maken transfer

Maître d'hotel en chef de cuisine Château Neercanne maken transfer

Twee bekende gezichten van Château Neercanne maken per 1 maart een volgende stap in hun carrières. Maître d'hotel Dennis Lemmens wordt food & beverage manager bij Winselerhof en chef de cuisine Gilbert von Berg kiest voor het ondernemerschap.

Dennis Lemmens (43) is sinds 2001 werkzaam op Château Neercanne en sinds 2007 als maître d’hotel van het restaurant. In zijn nieuwe rol als food & beverage Manager krijgt hij bij Winselerhof in Landgraaf de verantwoordelijkheid over de bedieningsteams van Restaurant Pirandello, Luigi’s Restaurant & Bar en de banqueting. Lemmens: 'Het is voor mij een mooie nieuwe uitdaging om met een groter team op een nieuwe werkplek aan de slag te gaan, en toch voelt het vertrouwd vanwege het familiebedrijf.'

Eigen restaurant

Gilbert von Berg (38) is sinds 2007 werkzaam in de keukenbrigade van Restaurant Château Neercanne en sinds 1 november 2017 als chef de cuisine. Gilbert kiest voor het zelfstandig ondernemerschap. In het voorjaar van 2021 zal hij een kleinschalig restaurant in Maastricht openen. Von Berg: 'Het is altijd mijn droom geweest om een eigen restaurant in Maastricht te openen waarin ik mijn ambities waar wil gaan maken. Ik heb een fantastische tijd en opleiding genoten op Château Neercanne, maar nu de kans is gekomen wil ik deze met beide handen aangrijpen.'

Camille Oostwegel, eigenaar & algemeen directeur van Oostwegel Collection: 'Wij danken Dennis en Gilbert voor hun tomeloze inzet de afgelopen jaren waarbij zij essentiële rollen hebben gespeeld in de ontwikkeling van Restaurant Château Neercanne. Wij wensen hen veel succes en plezier toe in hun nieuwe rollen.'

Talent Factory

Pierre Haenen, directeur/gastheer van Château Neercanne: 'Het doorgroeien van Dennis en Gilbert is wederom een heel mooi resultaat van de ‘Talent Factory’ binnen Oostwegel Collection. Het laat zien dat we niet alleen talent binnen ons bedrijf laten doorgroeien, maar ook daarbuiten naar het ondernemerschap.'

Opvolging nog niet bekend

Het is nog niet bekend wie de heren gaan opvolgen. 'We starten per direct de werving en selectie voor deze twee belangrijke posities in ons huis. Met de opvolgers van Dennis en Gilbert gaan we weer verder bouwen aan de gastronomische toppositie die wij nastreven', aldus Pierre Haenen.