Platform Pizza Profs wil pizzaprofessionals verbinden en inspireren

Platform Pizza Profs wil pizzaprofessionals verbinden en inspireren
Marcel Losekoot. Fotocredits: Marjolijn Lamme, Loosdrecht.

Het landelijke vakplatform Pizza Profs gaat op 1 februari van start. Doel is om alle pizzaprofessionals online met elkaar te verbinden, te inspireren en te voeden met vakkennis. Initiatiefnemer is Marcel Losekoot, eigenaar van de Pizza Academy in Utrecht.

Samen met verschillende partners uit de horecabranche wil Losekoot de pizza als lekker, voedzaam en culinair product op de kaart zetten. 'Het is al jaren mijn grote passie om pizzabakkers in Nederland naar een hoger niveau te tillen en op die manier de van oorsprong lekkere en voedzame Italiaanse pizza in ere te stellen', aldus Losekoot.

Jacob Jan Boerma leerde het pizzabakkersvak

In zijn Pizza Academy in Utrecht deelt hij sinds 2012 zijn vakkennis, geeft bedrijfsadvies en leidt hij pizzabakkers op. Ook culinaire zwaargewichten als televisiekok Herman den Blijker en sterrenchefs Sergio Herman en Jacob Jan Boerma leerden bij Losekoot de kneepjes van het pizzabakkersvak.

Gezonde en culinaire pizza's

'Gezonde, licht verteerbare en culinaire pizza’s zijn de nieuwe foodtrend', weet Losekoot. Daarom is dit volgens hem hét moment om de krachten te bundelen en alle ambachtelijke pizzabakkers én partners in de horecabranche met elkaar te verbinden en te inspireren op het nieuwe platform Pizza Profs en in een online community.

Samen met de support van foundingpartners Joshua Winnen van Ake Ideal NordCap (importeur Moretti Forni), Gisèle Rebel (Foodie Content Factory, communitymanager), Garry de Boer (Hanos), Nick Schutten (Van Gestel), Maarten Tetteroo (SVH) en Martijn Rosink & Gerard van Hezik (SVO), heeft Losekoot Pizza Profs in het leven geroepen.

NK Pizza Bakken

Pizza Profs gaat jaarlijks het NK Pizza Bakken organiseren met sterrenkok Jacob Jan Boerma als juryvoorzitter. Daarnaast staat het samenstellen van een ranglijst met de top-100 van pizzaprofessionals op stapel net als het organiseren van inspiratiesessies in binnen- en buitenland.

Online community

Om de uitwisseling van kennis te stimuleren, wordt een besloten online community voor pizzaprofs gelanceerd op Facebook en LinkedIn. Hier kunnen ondernemers terecht voor het plaatsen van vacatures, krijgen ze korting bij foundingpartners en op deelname aan het NK Pizza Bakken. Professionele pizzabakkers kunnen zich gratis aanmelden.