Amsterdams hotel biedt daklozen een bed tijdens extreme kou

Amsterdams hotel biedt daklozen een bed tijdens extreme kou
Foto: Red Charlie

Nederland verwacht een hele week extreem koud winterweer met nachttemperaturen tot -15 ° C. Voor dak- en thuislozen een zeer zware week. Om te voorkomen dat mensen op straat moeten slapen in de sneeuw, springt het hotel in het centrum van Amsterdam bij.

In samenwerking met de Homebass Foundation en De Regenboog Groep zorgt een bekend hotel in de Amsterdamse binnenstad voor warme en veilige verblijfsplekken voor dak- en thuislozen gedurende de week. Hotels zijn voorzichtig positief over 2021 en hiermee wil dit hotel mensen die het moeilijk hebben een hart onder de riem steken.

Eigen kamer en drie maaltijden per dag

De dak- en thuislozen krijgen ieder een eigen kamer waar zij de gehele dag mogen verblijven, overnachten en worden voorzien van drie maaltijden per dag. Overdag wordt er een vergaderzaal beschikbaar gesteld waar maaltijden opgehaald kunnen worden. Alle coronamaatregelen worden in acht genomen.

Kimpton De Witt

‘Zoiets faciliteren hebben we nog niet eerder gedaan, maar deze situatie vroeg er om. En in deze crisistijden hebben we (door de lage bezetting, red.) natuurlijk ook de kamers beschikbaar in het hotel’, zegt Jos van Hunen, Hotel Manager van Kimpton De Witt.

Het gaat hem er niet om zichzelf op de borst te kloppen, hij hoopt vooral dat andere Amsterdamse hotels het voorbeeld van Kimpton De Witt volgen. ‘We hopen hiermee andere hotels te motiveren hetzelfde te doen, en een steentje bij te dragen.’ De hotelkamers worden beschikbaar gesteld zolang de extreme vrieskou aanhoudt.