Domino's Pizza opent 20 nieuwe vestigingen in Nederland

Domino's Pizza opent 20 nieuwe vestigingen in Nederland

Domino's Pizza is van plan in de eerste helft van dit jaar twintig nieuwe vestigingen in Nederland te openen om zo in te spelen op de groeiende vraag naar bezorgmaaltijden in coronatijd. Door de uitbreiding komt er werkgelegenheid voor circa vijfhonderd nieuwe werknemers bij het bedrijf.

Momenteel heeft de pizzaketen 309 vestigingen in Nederland. Er komen nieuwe locaties bij in steden waar Domino's al aanwezig is, maar ook in kleinere plaatsen, aldus een woordvoerder. Volgens topman Misja Vroom van Domino's Nederland is nu 80 procent van de orders die online worden gedaan voor bezorging. Hij verwacht dat ook na corona het percentage aan bezorging hoog zal blijven.

In de afgelopen jaren heeft Domino’s haar menu ook verder uitgebreid. Naast pizza’s staan er ook lunchgerechten op de kaart zoals Hot Sandwiches en desserts. De komende jaren is de keten voornemens om haar menu verder uit te breiden met meer variatie en keuze.

Duurzame bezorging

Verder maakte Domino's Nederland bekend dat vanaf dit jaar geen voertuigen die rijden op brandstof meer worden aangeschaft voor bezorging. Op dit moment is 70 procent van de bezorging elektrisch. Vanaf 2025 moet 100 procent elektrisch worden bezorgd. In het afgelopen halfjaar steeg de omzet van Domino's Pizza in Europa met bijna 14 procent tot 435,7 miljoen euro, geholpen door meer bezorgbestellingen. Vorig jaar liet het bedrijf ook al mooie cijfers zien. Het bedrijfsresultaat klom met 18 procent tot meer dan 27 miljoen euro. Concrete cijfers over Nederland zijn niet bekend.