Gratis webinar horeca en corona: hoe ga je om met je medewerkers?

Gratis webinar horeca en corona: hoe ga je om met je medewerkers?

De coronacrisis slaat ongenadig hard toe onder horecaondernemers die alweer ruime tijd gesloten moeten blijven. Veel horecaondernemers richten zich daarbij op de gevolgen voor hun onderneming op de korte termijn. Maar het is ook belangrijk om te kijken naar de langere termijn. De horecaspecialisten van DRV Accountants en Adviseurs geven daarom advies in een gratis webinar voor ondernemers.

Vooral op het vlak van hun personeel hebben horecaondernemers veel vragen: wat zijn nu de precies de regels en waar doe je nu verstandig aan? Om je daarbij te helpen zetten de horecaspecialisten van DRV Accountants en Adviseurs de mogelijkheden én aandachtspunten voor horecaondernemers op een rij.

Voorwaarden NOW-regeling

Tijdens het webinar wordt ingegaan op de voorwaarden waar je je als werkgever aan moet houden bij een NOW aanvraag, zoals de zogenoemde scholingsverplichting. Hoe pas je dat slim toe? Verder komen veel personeelsdilemma’s aan bod die zij de afgelopen tijd van horecaklanten hebben ontvangen. Denk daarbij aan loondoorbetaling, ontslag, quarantaine, vakantiedagen en min-uren. In een webinar van een half uur spreken salarisadviseur Hans Rook en HRM adviseur Kim van de Kasteele de belangrijkste zaken met je door en kun je via de chat vragen stellen die ze (direct of na afloop) beantwoorden.

Advies speciaal voor de horeca

Om horecaondernemers een optimale dienstverlening te kunnen verlenen heeft DRV Accountants & Adviseurs in een team van specialisten kennis over de horeca samengebracht op het gebied van accountancy, lonen, belastingadvies, corporate finance, performance improvement, personeel en subsidies. Dit team van specialisten is continu op de hoogte van de maatregelen die worden getroffen en de regelingen die beschikbaar worden gesteld voor horecaondernemers. Via het webinar delen zij hun kennis, zodat je de juiste keuzes kunt maken voor je horecabedrijf.

Welke vragen komen er aan bod?

  • Hoe ga ik om met de scholingsverplichting van de NOW? Wat zijn de regels en hoe pas ik dat dusdanig toe dat mijn bedrijf hier iets aan heeft?
  • Wat moet ik concreet met de inspanningsverplichting om werknemers van wie het contract eindigt te begeleiden naar ander werk?
  • Mag ik vakantiedagen inhouden nu de zaak (gedeeltelijk) gesloten is?
  • Mag ik min-uren noteren en verrekenen of dat ze later ingehaald worden?
  • Moet ik oproepkrachten doorbetalen en heeft dat invloed op de NOW regeling?
  • Mag ik personeel ontslaan tijdens de periode dat ik NOW ontvang? En welke invloed heeft dat op de NOW uitkering?
  • Welke regels gelden er als mijn medewerker in quarantaine moet door reizen naar een ander land? Moet ik dan loon doorbetalen?
  • Moet ik sluiten als een medewerker positief is getest?
  • Moet ik een medewerker doorbetalen als deze in quarantaine moet?

Webinar

Het webinar vindt plaats op dinsdag 2 maart om 14:30 uur en duurt inclusief het beantwoorden van vragen maximaal 30 minuten. Aanmelden doe je hier. Voor de behandeling van de vragen tijdens het webinar kijkt ‘de host’ naar vragen die veel voorkomen. Het antwoord op andere vragen wordt samen met de presentatie na afloop toegestuurd.