Koen van der Plas en Marko Pol: Wine & Dine Bingo

Koen van der Plas en Marko Pol: Wine & Dine Bingo
Koen van der Plas

Sommelier Koen van der Plas organiseert met Marko Pol van Hendrickje Stoffels uit Hoorn een Wine & Dine Bingo.

Koen van der Plas komt de lockdown door met wijn-spijs boxen en voegt daar nu een ludieke online bingo aan toe. ‘We hebben toch niets anders te doen', grapt de winnaar van de Sommelier Award van Michelin, cynisch over de verplichte coronasluiting. 'We organiseren voor mensen thuis een leuke bingo met live muziek van een Voice Senior finalist.’ Mensen kunnen bingo kaarten bestellen met ook diverse pakketten met lekkere hapjes en verschillende wijnen.

De presentatie neemt het duo Koen van der Plas en Marko Pol zelf op zich. Als prijzen kunnen deelnemers een diner winnen voor twee personen bij medeorganisator Restaurant Hendrickje Stoffels en een hotelovernachting bij De Magneet. Maar in de prijzenpot zit ook een appeltaart van de hand van de moeder van Koen van der Plas.

Van der Plas heeft ook diverse wijn-prijzen beschikbaar: Jeroboam Chateau Taillefer, Pavillon (3 liter), Jeroboam La Rioja Alta, Viña Ardanza Reserva 2010 (3 liter), en een online Wijnproeverij door wijnkoperij Okhuysen voor 2 personen. De bingo is vrijdag 26 februari.

Wijn & Spijsbox

De wijn en spijsbox is een gezamenlijk project van Koen van der Plas en Spataro Chocolaterie & Patisserie uit Hoorn. Vanzelfsprekend neemt Van der Plas de wijnen voor zijn rekening. Hij lanceerde speciale boxen voor Kerst, Oud en nieuw en voor Valentijn. De huidige box is al geheel uitverkocht, zo meldt de sommelier van het jaar 2019. 

Koen van der Plas

Sommelier Koen van der Plas vertrok in mei 2020 bij Kasteel Heemstede met de coronacrisis als onderliggende reden. Van der Plas liet destijds weten dat de coronacrisis er voor heeft gezorgd dat het jonge bedrijf de doelstellingen moest bijstellen. Daarvoor werkte de bekroonde wijnfanaat 7 jaar bij Inter Scaldes in Kruiningen van Jannis en Claudia Brevet. Hij was daar getuige van de komst van de derde Michelinster. De sommelier schreef tevens een boek over Nederlandse wijn en bijpassende spijs.