Crowdfunding gestart voor 'Meneer Pannenkoek'

Crowdfunding gestart voor 'Meneer Pannenkoek'

Tot februari 2020 bezorgde Niels Eilering nog vrolijk pakketjes rond om daarna zijn droom na te jagen en verder te gaan onder de naam 'Meneer Pannenkoek'. Eilering wilde iedereen kennis laten maken met zijn liefde voor pannenkoeken. Eind februari 2020 werd het huurcontract van een pand in Deventer getekend.

Wat hierop volgde was natuurlijk een ondenkbaar doemscenario. De verbouwing die door de beperkende maatregelen uitliep, de helft aan zitplekken ingeleverd en nu al vijf maanden de tweede lockdown overleven. Een geïmproviseerde poffertjeskraam, een pop-up winkeltje en een bezorgservice houdt hem staande.

Werken voor spek en bonen

‘Maar het zet geen zoden aan de dijk. Werken voor spek en bonen, want het is te weinig voor m’n vaste lasten. Om maar te zwijgen over de privé situatie. En als er ook nog cruciale apparatuur sneuvelt, dan houdt het creatief zijn snel op’, aldus de ondernemer.

Om hier sterker uit te komen en te investeren in de toekomst, is er een crowdfunding campagne in het leven geroepen. Omdat steun voor starters uitblijft, kan er hierdoor alsnog een vliegende en gezonde start gemaakt worden. Geïnteresseerden kunnen meedoen door een bedrag uit te lenen of door alvast een pannenkoeken-strippenkaart te kopen. Met 64 investeerders is inmiddels 51% behaald van het totaalbedrag.