Hotel Arena heropent met nieuwe general manager en nieuw interieur

Hotel Arena heropent met nieuwe general manager en nieuw interieur

Hotel Arena in Amsterdam heropent op 1 april de deuren, na een maandenlange sluiting waarin alle kamers en vergaderzalen opgeknapt zijn. Met de heropening treedt ook een nieuwe general manager aan: Eline Postma. Zij komt over van de A'dam Toren, waar ze operationeel manager was.

Het team van Hotel Arena heeft zich de afgelopen maanden hard ingezet om alle kamers en algemene ruimtes een ‘touch-up’ te geven. In 2017 onderging het hotel nog een grondige verbouwing. Ook in de vergaderzalen zijn kleine aanpassingen gedaan.

Nieuwe ingang en suites

De touch-up van de kamers bestaat er onder meer uit dat het voor gasten nu makkelijker is om, geheel binnen de huidige covid-richtlijnen, op de kamer te ontbijten en dineren. Daarnaast werden in juni 2020 twee compleet nieuwe signature suites opgeleverd, de Villa Suite en Loft. Twee kamers vol geschiedenis en fantastisch uitzicht over het Amsterdamse Oosterpark.

Ook is een nieuwe zijingang gerealiseerd. Tijdens de ingrijpende verbouwing tussen 2015 en 2017 werd de hoofdingang verplaatst naar de parkzijde van het hotel. Nu is toch weer een ingang aan de zijkant toegevoegd om de drempel te verlagen.

Sinds augustus 2020 is Hotel Arena onderdeel van Design Hotels, een wereldwijde collectie bijzondere hotels met inmiddels zeven Nederlandse leden. De hoofdstedelijke hotels Sir Albert en Sir Adam gingen Hotel Arena voor. Evenals Hotel Mainport Rotterdam, Kruisherenhotel Maastricht, Parc Broekhuizen in Leersum en Kazerne in Eindhoven.

Nieuwe general manager

Als laatste kondigt Hotel Arena de komst aan van een nieuwe general manager, in de persoon van Eline Postma. Zij zal met haar ervaring en expertise op strategisch en operationeel gebied leidinggeven aan het team. Naast haar laatste functie als operationeel directeur van de A’DamM Toren, heeft Postma ruime ervaring binnen de gastronomie en hotellerie.

Postma heeft geen directe voorganger. De vorige general manager was Robert Guijt, die de functie van september 2019 tot maart 2020 vervulde.

Van weeshuis tot hotel

De historie van Hotel Arena gaat ruim 100 jaar terug. Het complex werd gebouwd als katholiek meisjesweeshuis, later werd het door de gemeente gebruikt als sleep-in. Bijna 30 jaar geleden bouwde Paul Hermanides het om tot hotel met inmiddels 140 kamers, restaurant Park, vergaderruimtes en de historische Kapel.