Smullers krijgt Beter Leven keurmerk

Smullers krijgt Beter Leven keurmerk

Smullers heeft als eerste foodservice formule in Nederland het Beter Leven keurmerk gekregen. In alle snacks waarin vlees wordt verwerkt, wordt nu alleen nog maar gebruik gemaakt van minimaal één ster Beter Leven keurmerk kippen- en rundvlees.

Met deze stap wil Smullers de foodservice industrie laten zien dat het mogelijk is om op verantwoorde wijze een fastfoodconcept te exploiteren.

Dierenwelzijn belangrijk

Allan Henrich ceo van Lagardère Nederland, de eigenaar van Smullers: 'Wij vinden het van belang om dierenwelzijn en duurzaamheidsdoelstellingen onderdeel te laten zijn van onze bedrijfsvoering. Daarom zijn we er ook trots op dat onze snacks bereid met vlees het Beter Leven keurmerk mogen dragen. Steeds meer consumenten vragen om duidelijkheid over dierenwelzijn bij hun aankopen. Dit keurmerk draagt daar aan bij. Met deze stap zijn we dan ook voorloper in de markt van fastfood en we hopen dat er nog vele partijen volgen.'

Femke Woudstra, directeur Stationsmanagement en Exploitatie NS Stations: 'Deze certificering is een mooie prestatie van Smullers en levert een goede bijdrage aan het optimaliseren van hun aanbod. De consument heeft doorlopend een veranderende en steeds bewustere behoefte. Smullers speelt hier op een goede manier op in. Ook bij andere winkels op het station zien we een continue doorontwikkeling van het assortiment, zodat de reizigers aangenaam verrast worden tijdens hun verblijf op of hun bezoek aan het station.'

Marijke de Jong, programmamanager Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming, is blij dat Smullers het voortouw neemt. 'Je kunt bij Smullers al terecht voor een snelle veganistische of vegetarische hap voor onderweg, en daar komen nu de snacks met Beter Leven-vlees bij, geweldig', aldus De Jong.