Vegan teststraat serveert 600 vegan burgers in 3,5 uur

Vegan teststraat serveert 600 vegan burgers in 3,5 uur

In het weekend van 27 en 28 maart opende in Amsterdam 's werelds eerste pop-up vegan teststraat. Wegens de grote toestroom moest de drive-through beide avonden eerder sluiten.

De geserveerde Royal Melt - het populairste vega(n) gerecht bij Deliveroo - was helemaal uitverkocht. Organisatoren Violife en Vegan Burger Brothers kijken terug op een samenwerking die naar meer smaakt.

Feestelijke teststraat

Rens Bekkers van Vegan Burger Brothers: 'Dit weekend zijn we geslaagd in onze opzet om een feestelijke tegenhanger van de teststraat neer te zetten. Het bleek een uitgelezen kans om mensen op een leuke manier in aanraking te laten komen met onze Royal Melt. We hebben in 3,5 uur tijd 600 vegan burgers geserveerd. Gezien de positieve reacties zijn veel bezoekers ervan overtuigd geraakt dat plantaardig de toekomst is.'

Vegan Burger Brothers

Vegan Burger Brothers is een snelgroeiend duurzaam burgerrestaurant. Met twee vestigingen in Amsterdam en één in Eindhoven (medio april 2021) verwachten zij in 2021 meer dan 100.000 volledig plantaardige burgers te verkopen. Vegan Burger Brothers is onderdeel van Bright Kitchen, de eerste dark kitchen van Nederland.