Chefs gezocht voor Bocuse d'Or kookwedstrijd

Chefs gezocht voor Bocuse d'Or kookwedstrijd

Bocuse d'Or 2021 zoekt chefs die mee willen doen aan de Nederlandse editie van deze kookwedstrijd in september 2021 op Gastvrij Rotterdam. Dit is direct de finale, voorrondes vinden dit jaar niet plaats. Bocuse d'Or staat bekend als de Olympische Spelen voor koks.

Soenil Bahadoer, voorzitter van Bocuse d’Or Nederland, roept alle talentvolle koks op om aan de Bocuse d'Or 2021 finale mee te doen. Die vindt plaats op 20 september tijdens de horecabeurs Gastvrij Rotterdam. De winnaar gaat volgend jaar naar de Europese finale en krijgt op de weg daarnaartoe alle ondersteuning van Bocuse d’Or Nederland. Tijdens de wereldfinale in 2023 in Lyon wordt bekend welk land de winnaar van 2021 opvolgt (strijd in september). De wereldfinale wordt in 2023 in Lyon gehouden.

Landen die deelnemen aan de wereldfinale 2021: Noorwegen, Frankrijk, Denemarken, Estland, Zweden, IJsland, Finland, Zwitserland, Hongarije en Italië.

Marco van der Wijngaard

In 2020 stonden Chef Marco van der Wijngaard (Restaurant ’t Amsterdammertje*) en commis Yentl van Gilst (Restaurant De Burgemeester* en Sterklas ROC van Amsterdam) in de Europese finale van Bocuse d’Or. Onder begeleiding van coach en voormalig deelnemer Marco Poldervaart presenteerde team Bocuse NL goed. Al was het niet genoeg om door te gaan naar de wereldfinale. Marco: ‘We hadden er alles aan gedaan en ondanks tegenslagen hebben we ons beste resultaat gekookt. Het is een enorme ervaring geweest om op dit podium te mogen koken in dit hele sterke deelnemersveld.’

Europese finale Bocuse d’Or
Marco van der Wijngaard en Yentl van Gilst.

Avontuur dat chefs wereldwijd samenbrengt

Deelnemen aan Bocuse d’Or-wedstrijden stelt stevige eisen aan de chefs, die daar ook veel voor terug krijgen. Het geeft een boost aan de carrière en deelnemers leren er ontzettend veel van. De wedstrijd vraagt niet alleen enthousiasme en liefde voor het vak, ook kennis, ervaring, professionalisme, een grote inzet, en organisatie- en doorzettingsvermogen.

Ben jij zo’n kok? Schrijf je dan vóór 30 april in en laat tijdens de wedstrijd zien dat je alle technieken beheerst, dat je tegen spanning kunt, dat je creatief bent in het ontwikkelen en bereiden van gerechten en dat je gevoel hebt voor presentatie.

Een vakjury die bestaat uit toonaangevende sterrenchefs en SVH Meesterkoks beoordeelt je prestaties. De winnaar gaat het in de Europese finale opnemen tegen de beste koks van Europa. En hopelijk in de wereldfinale tegen de beste koks van de wereld.

Naast een kookwedstrijd is het ook een avontuur dat chefs wereldwijd samenbrengt en verder begeleidt naar hun hogere ambities. Bocuse d’Or internationaal is een zoektocht naar talentvolle chefs die geen enkele culinaire uitdaging uit de weg gaan.

Bocuse d’Or Nederland 2021

Voor wie:
ambitieuze chefs die hun carrière een boost willen geven en Nederland willen vertegenwoordigen tijdens de meest prestigieuze kookwedstrijd van de wereld.
Wanneer:
Nederlandse finale op 20 september 2021 tijdens horecabeurs Gastvrij Rotterdam. (Dit jaar zijn er geen voorronden.)
Waarom:
om met jouw vakmanschap Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in 2022.
Voorwaarden:
beschikbaar op 21 juni voor een partnerevent, op 20 september voor de Nederlandse finale in Rotterdam en de finalist is beschikbaar op 26-27 september 2021 om mee naar Lyon te gaan om alvast sfeer te proeven.
Hoe aanmelden:
neem een video op waarin je uitlegt waarom jij zou moeten deelnemen en waarin je je signature dish beschrijft. En meld je aan voor 29 april.

In 2019 deden er vijf toppers mee aan de voorronde van de Bocuse die Marco van der Wijngaard wist te winnen.