Inntel Hotels opent met Landmark tweede hotel in twee maanden

Inntel Hotels opent met Landmark tweede hotel in twee maanden

Met de opening van Inntel Hotels Amsterdam Landmark heeft de groep nu twee locaties in de stad. Ook is het de tweede opening voor Inntel in twee maanden tijd, nadat begin maart al Marina Beach opende in Scheveningen.

Aan de VOC-kade in het Oostelijk havengebied is Inntel Hotels Amsterdam Landmark officieel geopend. Het is een robuuste eyecatcher aan het water, met een thema geïnspireerd op het rijke industriële verleden van de omgeving. Het 16-verdiepingen tellende hotel heeft 306 luxe kamers, waarvan er 115 zijn uitgerust met het inmiddels iconische ronde bubbelbad in de kamer. Daarnaast beschikt het hotel over Bar & Brasserie Werkspoor, Spa Steam met zwembad en Meetings & Events zalen voor maximaal 200 personen.

Omgeving & design

Het industriële verleden en het huidige artistieke karakter van de omgeving zijn verwerkt in een stoer en eigentijds design. In het hotel wordt veel gebruik gemaakt van onbewerkt beton en massieve stalen kolommen. Historische beelden van bijvoorbeeld stoommachines en schepen hebben een kleurrijke make-over gekregen tot behang voor alle kamers. In de lobby steelt een levensgroot geel kraanhuisje de show.

Bar & Brasserie Werkspoor

De meeste indruk maakt het glazen dak dat maar liefst 7,5 meter hoog is. Ook de gevel is van glas waardoor gasten een weids uitzicht over water en op de stad Amsterdam hebben. Op de lente- en zomerdagen is het ruime terras aan de kade geopend. Bar & Brasserie Werkspoor dankt haar naam aan de Nederlandse machinefabriek, waar onder meer (scheeps)stoommachines en motoren werden geproduceerd.

Spa Steam

Op de 3e etage ligt wellness club Spa Steam, met een zwembad, Turks Stoombad en Finse Sauna. Er zijn verschillende behandelruimtes voor massages en beauty behandelingen. Naast Spa Steam ligt de Life Fitness gym. De Wellness Club en Life Fitness gym vormen een vast onderdeel bij elk Inntel hotel.

Vergaderen in de ‘machinekamer’

Inntel Hotels Amsterdam Landmark biedt ruimte voor Meetings & Events tot 200 personen. Industriële constructies en het zicht op de stad Amsterdam vanuit de panoramaramen vormen daarbij het decor. De ruimte is middels geluidsdichte flexibele wanden te verdelen in 4 break-out zalen. De zalen zijn bereikbaar via de lift en trap die leidt naar een foyer die exclusief te reserveren is.

Over Inntel Hotels

Inntel Hotels is een Nederlandse hotelgroep met hotels in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Zaandam. Het bedrijf groeit snel, met in 2021 al twee openingen: Inntel Hotels Den Haag Marina Beach op 1 maart 2021 en Inntel Hotel Amsterdam Landmark op 22 april 2021. De designhotels hebben ieder een eigen identiteit en focus op wellness. Zo heeft elk hotel een eigen wellness centrum en kamertypes met whirlpool en/of privé sauna.