Koffieleverancier Deac Koffie Experts wordt familiebedrijf

Koffieleverancier Deac Koffie Experts wordt familiebedrijf

Deac Koffie Experts, een van Nederlands oudste en grootste (horeca)leveranciers van espressomachines, koffie en thee, is vanaf vandaag een familiebedrijf. Eigenaar Piet van der Windt neemt afscheid van compagnon Thomas Overmaat, die met pensioen gaat, en verwelkomt zoons Coen en Lucas van der Windt in het bedrijf.

Hoewel het afgelopen jaar geen vetpot was voor de horecaleverancier, stappen de zoons aan boord en gaat Deac verder als familiebedrijf. ‘Zeker nu de horeca weer een beetje open mag, kunnen we niet wachten om aan de slag te gaan. De komende jaren zullen we als familiebedrijf blijven innoveren. Met de aantreding van Coen en Lucas zijn we meer dan klaar voor de toekomst', zegt algemeen directeur Deac Koffie Experts, Piet van der Windt.

Klaar voor de toekomst

Met de komst van de nieuwe generatie is het bedrijf helemaal klaar voor de toekomst en zal de nadruk de komende jaren meer liggen op innovatie. Bijvoorbeeld als het gaat om focus brengen in het uitgebreide assortiment of de doorontwikkeling van huidige koffie- en theemerken.

‘Ik kijk ontzettend uit om met mijn vader en broer deze uitdaging aan te gaan. Het is een prachtig bedrijf en nu de horeca weer een beetje open kan, kunnen wij ook eindelijk weer gas geven', aldus Coen van der Windt (26).

Zijn broer Lucas van der Windt (30) voegt toe: ‘Na tien jaar in het bedrijf, is dit een prachtige stap. Ook wel spannend, gezien het afgelopen jaar met de sluiting van de horeca, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit familiebedrijf nog veel verder door kan groeien. Op naar de 100 jaar.’

Deac Koffie Experts

Al ruim 45 jaar levert Deac Koffie Experts in heel Nederland espressomachines, koffie, thee en alles wat daarbij hoort: van koffiekopjes tot koekjes voor bij de koffie. Het bedrijf is opgericht op 1 juli 1975 door Ton Collignon. In 2005 is Deac overgenomen door Piet van der Windt en Thomas Overmaat.

Deac voert eigen koffiemerken als Caféma espresso, Royal Dutch Espresso, Organico, Wadden Espresso, Beans&Business, Theema en Art of Tea. In maart 2021 neemt het bedrijf afscheid van Thomas Overmaat die met pensioen gaat en verwelkomt het Coen en Lucas van der Windt.