Nieuwe maître voor Restaurant Olivijn

Nieuwe maître voor Restaurant Olivijn
Ruben Vis. Foto: Saskia de Wal

Sterrestaurant Olivijn van Menno Post en Saskia de Wal heeft een nieuwe maître aangetrokken. De functie was een tijdje niet ingevuld bij het Haarlemse restaurant: er stond toen veel jong talent in de bediening van het restaurant.

Chef en ondernemer Menno Post wil echter een stapje hoger in kwaliteit na de lockdown en besloot de functie van restaurantmanager weer in te vullen. Sinds begin mei werkt Ruben Vis (36) in deze rol van maître voor sterrestaurant Olivijn in Haarlem.

Hij is al begonnen om het bedrijf te leren kennen. ‘Nu is het nog helpen met de traiteur en take away, zodat hij, zodra we ook binnen weer gasten mogen ontvangen, het bedrijf doorheeft en de weg weet,’ aldus Post.

Voorgangers in dezelfde functie bij etablissement Olivijn in Haarlem waren Wietse ’t Jong en Patrick Rijnders. Rijnders vertrok augustus 2020 naar Le Mortier. Wietse ’t Jong was voor Rijnders de maître en verliet het bedrijf al eerder voor een baan buiten de horeca.

Milton Verseput
Milton Verseput, fotograaf: Stijn Ghijsen

Sinds de start van het bedrijf is Milton Verseput als sommelier verantwoordelijk voor de wijnen bij Olivijn.

Ruben Vis

Voor zijn komt naar Olivijn was Vis onder meer restaurantmanager bij Breakers Beach House in Noordwijk en hoofd bediening/bedrijfsleider bij Restaurant Loetje in Bergen en leidde hij het restaurant van Hotel Arena in Amsterdam.

Olivijn

Menno Post was voor zijn ondernemerschap vijf jaar chef van De Bokkedoorns in Overveen. In juli 2018  0pende hij zijn eigen restaurant, Olivijn in Haarlem. Einde van dat jaar kreeg hij direct een ster van Michelin. De SVH Meesterkok heeft zijn zaak in een pand aan de Kleine Houtstraat waarin voorheen restaurant ML zat. Het terras van Olivijn bevindt zich in de binnentuin.