Nieuwe maître voor Restaurant Olivijn van Menno Post

Nieuwe maître voor Restaurant Olivijn van Menno Post
Patrick Rijnders (Fotograaf Milton Verseput)

Patrick Rijnders is sinds 1 oktober de nieuwe maître van Restaurant Olivijn* in Haarlem. Rijnders volgt bij het restaurant van Menno Post Wietse 't Jong op die een baan heeft gekregen buiten de horeca.

Patrick Rijnders (27) werkte hiervoor bij diverse horecabedrijven in Haarlem en omgeving. Hij komt over van sterrestaurant ML in Haarlem, was daarvoor assistent maître bij de Vrienden van Jacob in Santpoort, maître d’Hotel bij Imko’s Puur Zee in Wijk aan Zee. Diezelfde functie bekleedde hij ook bij Restaurant Fris in Haarlem.

Andere bedrijven waar hij aan het begin van zijn horeca-carrière werkte zijn Carlton Square Hotel, In den Swarten Hondt en weer Restaurant Fris.

Bij de Vrienden van Jacob werkte Rijnders al samen met Milton Verseput, destijds hoofd sommelier daar en nu bekleedt Verseput diezelfde functie bij Olivijn. Wietse ’t Jong (26) was sinds de start in juli 2018 werkzaam bij Olivijn en was daarvoor chef de rang bij Restaurant 212 van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot.

Olivijn

Menno Post was voor zijn ondernemerschap vijf jaar chef van De Bokkedoorns in Overveen. In juli 2018  0pende hij zijn eigen restaurant, Olivijn in Haarlem. Einde van dat jaar kreeg hij direct een ster van Michelin. De SVH Meesterkok heeft zijn zaak in een pand aan de Kleine Houtstraat waarin voorheen restaurant ML zat. Mark Gratema is naar een grote locatie verhuisd in Haarlem. Olivijn telt 14 tafels met maximaal 40 tot 45 couverts.

Post deed in september mee aan de Nederlandse finale om de Bocuse d’Or op Gastvrij Rotterdam.