Duitse Zenjob voor flexibel horecapersoneel naar Nederland

Duitse Zenjob voor flexibel horecapersoneel naar Nederland

Het Duitse studentenbanenplatform Zenjob is gestart in Nederland. Na een pilot in Amsterdam is het bedrijf nu actief in Den Haag, Groningen, Haarlem, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. De komende maanden volgen meer Nederlandse studentensteden. Horeca is een van de branches waar Zenjob zich op richt.

De ambitie van Zenjob in Nederland is om tegen het einde van dit jaar tenminste 800 talenten aan het netwerk te hebben toegevoegd, en een omzet te realiseren van 2.5 miljoen euro. Zenjob is in Duitsland in zes jaar tijd uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders van flexibele banen. Momenteel zijn er 270 mensen werkzaam op het hoofdkantoor in Duitsland.

De komst naar Nederland is de allereerste Internationale uitbreiding. In de toekomst zullen meer landen volgen. Het platform bemiddelt in flexibele last-minute banen maar ook in bijbanen voor langere termijn. Ze claimen een wekelijkse uitbetaling aan de flexwerkers.

Zenjob: ambities in Nederland

De Nederlandse tak staat onder leiding van Country Manager Bas Geluk: ‘’ In Nederland hebben we vorig jaar met succes een pilot afgerond. Inmiddels hebben naast veel Duitse, ook veel Nederlandse bedrijven zich aangemeld in hun zoektocht naar gekwalificeerd en flexibel personeel en groeit het aanbod van studenten hard’.

Geluk: ‘Geleidelijk is Nederland weer open aan het gaan en we zien een stijgende vraag naar personeel in de horecabranche. Horecaondernemers kunnen via de app volgens Zenjob snel en gemakkelijk 24/7 werknemers boeken. Het platform neemt vervolgens alles uit handen.

‘Voor de zakelijke gebruiker onderscheidt ons platform zich onder andere door de snelheid waarmee ze flexibel personeel kunnen inzetten. Hierdoor kan de werkgever op basis van vraag en economische omstandigheden personeel inzetten op elk gewenst moment, wat minder risico’s met zich meebrengt,’ aldus Bas Geluk.

Interne trainingen & opleidingen

‘Horecaondernemers kunnen bij Zenjob terecht voor zorgvuldig geselecteerde kandidaten. In een persoonlijk gesprek met kandidaten wordt gecontroleerd op kwalificaties en gevraagd naar voorkeuren. Het matchingsysteem zorgt ervoor dat vacatures alleen aan de meest geschikte kandidaten worden getoond. Daarnaast biedt het platform opleidingen om geïnteresseerde studenten zo een bredere selectie aan werk te kunnen aanbieden. In samenwerking met partners traint Zenjob bijvoorbeeld studenten in het gebruik van een kassasysteem en worden er interne opleidingen georganiseerd voor service en catering. Als speciale werkkleding is vereist voor een baan, dan zorgt Zenjob tevens voor de juiste uitrusting.

Internationale studenten die de Engelse taal spreken kunnen zich ook aanmelden bij Zenjob mits ze aan de juiste eisen voldoen.

Startup

Zenjob werd opgericht in 2015 en is inmiddels een van de grootste aanbieders van flexibele banen in Duitsland. Het bedrijf begon als een startup en heeft verschillende investeerders als AXA Venture Partners, Acton Capital Partners, Redalpine and Atlantic Labs aan zich weten te binden.