Anytyme Toscane maakt Lekkerste Loaded Fries 2021

Anytyme Toscane maakt Lekkerste Loaded Fries 2021
Korean Barbecue

Gabriël Oral van AnyTyme Toscane heeft de finale van de Lekkerste Loaded Fries 2021 gewonnen. De jury was onder de indruk van zijn Korean Barbecue. De wedstrijd, georganiseerd door Remia Professioneel, telde tien finalisten.

Remia spreekt van ‘ijzersterke finalisten’ die in De Fabrique in Utrecht hun kunsten vertoonden voor een select publiek en een driekoppige jury. Gabriël Oral sleepte uiteindelijk de meeste punten in de wacht. Zijn ‘Korean Barbecue’ werd omschreven als ‘een smaakexplosie’.

Koreaanse Bezorgfrietje

Lekkerste Loaded Fries

Oral, die in oktober 2020 met zijn broer Michel AnyTyme Toscane in Borne opende, maakte zijn gerecht met Oerfriet, Galbi (Koreaans vleesgerecht van Ierse rundershortribs) radijssalade, komkommer, limoenwedges, kiemgroente, kimchisesem, Legendary Real Tasty Mayonaise Lemon Pepper Mayonaise en Garlic Sriracha Mayonaise. Aangezien AnyTyme Toscane een bezorglocatie is, serveerde Oral zijn friet in een kartonnen bezorgdoosje.

Brazilian FF

Jesper Polman van Eetwinkel Polly in Bemmel eindigde op de tweede plaats. Het was voor Polman de eerste keer dat hij aan een wedstrijd meedeed. Hij presenteerde zijn ‘Frites BFF’ (Brazilian Fast Food), gemaakt met verse chimichurri, chimichurri fritessaus, ingelegde rode ui en China Rose scheuten. De jury noemde het een ‘goed uitgedacht frietje met verrassende ingrediënten’.

Frietje Samurai

Het brons was voor Yvonne Verstralen van Cafetaria ’t Trepke in Sittard en haar ‘Frietje Samurai’. ‘Een heerlijk frietje voor de lefgozers onder ons’, zo omschreef ze het zelf. De jury was gecharmeerd van haar loaded fries, waarbij ze alledaagse cafetaria-ingrediënten slim gebruikte: een hamburger in stukjes gehakt, brunoise van paprika, gekookt ei, schijfjes jalapeo en Red Hot Samurai Sauce.

Loaded fries zijn populair

Steeds meer ondernemers en productontwikkelaars, in fastservice, restauratief maar ook in leisure, ontwikkelen hun eigen creaties Loaded Fries en proberen zich zo goed mogelijk te onderscheiden. Zoveel creativiteit vroeg om een wedstrijd, waarin ondernemers elkaar kunnen inspireren en van elkaar kunnen leren. Waarbij de een zich focuste op de ultieme combinatie van textuur, mondgevoel, smaak en kleur, ging de ander voor luxe en ambacht, lokale ingrediënten of vegan.

Hoog niveau

Zowel Remia als de jury, bestaande uit Mitch Kramer (Ter Marsch & Co en winnaar van het lekkerste frietje met topping 2020), Dennis van Asselt en Pierre Wind roemden de inzet en het niveau van de deelnemers. De tien finalisten waren gekozen uit een pool van veertig kandidaten die zich voor de wedstrijd hadden aangemeld. Hieronder een sfeerimpressie van de finale.