Accor introduceert wereldwijd nieuw design voor Novotel

Accor introduceert wereldwijd nieuw design voor Novotel
Sundukovy Sisters - room design

Accor introduceert voor het merk Novotel een nieuw design in een niet -gestandaardiseerde stijl. Daarvoor werkte Novotel samen met een wereldwijde mix van toonaangevende ontwerpteams, die de nieuwe visie van het merk op moderne, 21e-eeuwse stijl naar de wereld te brengen.

Na een wereldwijde ontwerppitch koos Novotel vier winnende concepten die tot leven zullen worden gebracht op Novotel-locaties over de hele wereld. Met de nieuwe designs neemt Novotel afscheid van de status van gestandaardiseerd merk. Door te kiezen voor vier verschillende concepten, biedt Novotel flexibiliteit aan zijn eigenaars en franchisenemers, zodat elk een ideale stijl kan kiezen en aanpassen die het beste past bij het unieke karakter van de bestemming.

‘Novotel heeft een nieuwe visie op hoteldesign omarmd’, zegt Nadège Keryhuel, vice president van Novotel Brand. ‘We zijn verheugd om samen te werken met vier uitstekende ontwerpteams, die ons zullen helpen onze hotels creatief te transformeren door middel van een reeks duidelijke visies op moderne, eersteklas gastvrijheid. Ons doel is om een kenmerkende hotelervaring te realiseren, zonder standaardisatie, van check-in tot checkout – een belangrijke evolutie voor het merk en een toonaangevende aanpak in het middensegment.’

Vier designers

De nieuwe designpartners van het merk hebben een sterke visie op de evolutie van maatschappelijk gedrag en de laatste consumententrends in Europa, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Azië. Tijdens de wereldwijde oproep voor een competitie van de nieuwe ontwerpstrategie werden ontwerpteams uitgenodigd om concepten in te dienen met een levendig sociaal karakter dat zowel de lokale community als gasten zou aanspreken; en een modern, intuïtief en tijdloos ontwerp waarin hoogwaardige, duurzame materialen zijn verwerkt.

De winnende concepten worden nu tot leven gebracht, niet alleen in de kamers, maar ook in de gemeenschappelijke ruimtes van het hotel, zoals de sociale hub, fitnessruimtes en spa's.

De ontwerpteams en hun winnende inzendingen zijn:

RF Studio 
Aanpasbaar, duurzaam, makkelijk te renoveren, dit concept zorgt voor een huiselijk gevoel en onverwachte sfeer. Gasten worden aangemoedigd om een nieuwe manier van hotelleven te ontdekken en zich midden in een dorp te voelen.

Metro
Gemodelleerd naar Novotel's 'Time is on your side', dit moderne designconcept met natuurlijke tinten en ruwe materialen, nodigt gasten uit om te genieten van een multifunctionele en flexibele ruimte die zich gedurende de dag ontwikkelt.

Sundukovy Sisters 
Dit concept combineert zaken met plezier en combineert welzijn met unieke 'co-living'-ruimtes die een levendige, sociale omgeving, actuele trends en tijdloos comfort omarmen.

Hypothesis 
Met een focus op het verminderen van niet alleen fysiek afval, maar ook het verminderen van verspilde ruimte en tijd, stelt dit ontwerpconcept gasten in staat om het evenwicht te bereiken dat ze zoeken tijdens hun verblijf.

'Design bouwt voort op sterke punten'

‘Novotel is gezegend met sterke merken en een geschiedenis van innovatie en uitmuntendheid binnen de wereldwijde hospitality branche. We werden geïnspireerd om voort te bouwen op deze sterke punten, met als doel om de beste gastervaring te blijven bieden, te midden van de veranderende verwachtingen van zowel lokale als internationale reizigers’, zegt Damien Perrot, global senior vice president of design bij Accor.

‘We hebben de grenzen verlegd om moderne, intuïtieve ontwerpideeën te bedenken, waarbij de manier waarop we de ruimte, het decor en elk afzonderlijk object of element een specifiek doel dienen. Alle gekozen ontwerpers reageerden briljant op dit verzoek, waardoor we de manier waarop we Novotel-hotels over de hele wereld ontwerpen, opnieuw konden interpreteren. We kijken ernaar uit om het volgende hoofdstuk in het succesverhaal van het merk te schrijven en Novotel de komende jaren naar nieuwe hoogten te tillen.’

‘Bij Novotel zijn we altijd op zoek naar innovatie en het vinden van nieuwe manieren om de gastervaring te verbeteren, dus we zijn verheugd om een nieuw tijdperk van onze ontwerpstrategie in te gaan en kijken ernaar uit om deze tot leven te zien komen op onze locaties over de hele wereld’, voegde Nadege Keryhuel toe.

In de komende jaren kunnen gasten de nieuwe ontwerpen verwachten op een aantal Novotel-locaties wereldwijd. Onder meer in Novotel Living Brussels Airport, Novotel Moscow Comcity (Sundukovy Sisters), Novotel Lviv Center (hypothese), Novotel BH Savassi (Metro), Novotel Canela (RF Studio), Novotel Victoria Island Lagos (Sundukovy Sisters), Novotel Kinshasa (Metro), Novotel Vladivostok (Metro), Novotel Mexico City Insurgentes WTC (Sundukovy Sisters), Novotel Criciúma (Metro) en Novotel St Petersburg Airport (Sundukovy Sisters). of ook Nederlandse vestigingen van Novotel op de rol staan binnenkort gerenoveerd te worden is niet bekend.

Novotel heeft zo'n 530 locaties in meer dan 60 landen en maakt deel uit van Accor, dat wereldwijd ruim 5000 hotels en 10.000 horecagelegenheden heeft in 110 landen.

In 2019 voerde Accor een vergelijkbare operatie uit voor het merk ibis. Daar werden drie verschillende designs geïntroduceerd, waarbij ook het concept zelf op de schop ging: geen receptiebalies meer en muziek als integraal onderdeel van het merk.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.