Gastheer Peter Bruins van De Bokkedoorns met pensioen

Gastheer Peter Bruins van De Bokkedoorns met pensioen

Peter Bruins stopt bij tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns in Overveen. Bruins, die ruim 42,5 jaar het gezicht van De Bokkedoorns was, gaat in juli 2021 met pensioen.

‘Na 42,5 jaar hèt gezicht van de Bokkedoorns te zijn geweest, is het moment aangebroken dat Peter Bruins (SVH Meestergastheer sinds 2000) gaat genieten van zijn welverdiende pensioen. Deze maand zal hij nog een aantal dagen aanwezig zijn om u nog een laatste keer te laten genieten van zijn gastheerschap.’ Na deze post op Facebook van Restaurant De Bokkedoorns regent het reacties. Een selectie van vakgenoten.

Marc van Gulick (Lauswolt)
Prachtig. Uniek. Peter dank voor alle mooie memorabele “Bok” momenten maar ook wat jij altijd als vakman voor ons mooie vak gedaan hebt. Merci!

Gert Crum (Wijnschrijver)
Wat een man! Wat een kanjer!

Bram Hommes (maître The White Room)
Zoveel van geleerd…..vakmatig, maar vooral ‘mensen lezen’.

Ruben Kwakman (Smaragd Wijnen)
Afscheid van een voorbeeld.

Niek Groen (Klaas Uitgeest)
Onze reservering voor 2 personen tijdens de lunch voelt als een winnend lot in de loterij! Heer Bruins tot dan!

Gosse Visser
Een icoon en voorbeeld voor velen die het mooie ambacht van gastvrijheid kozen en gaan kiezen!En een groots leermeester en bovenal mensen KENNER.

Loek Beeren (broer van, en directeur bij Vermaat Horeca Amsterdam)
Na zoveel jaar nog altijd die vrolijke lach en enorme enthousiasme. Ik zou wensen dat alle gastheren en gastvrouwen net zo trots op hun vak zouden zijn als Peter.

Lars Daniëls MV  (wijnkenner/wijnschrijver)
Wat een carrière, wat een fijne man, zoveel respect voor Peter. Gelukkig gaan we nog éénmaal van jouw onovertroffen gastheerschap genieten!

Frederique Appel 
Welverdiend Peter, zal een gemis zijn voor iedereen die heeft mogen genieten van uw gastheerschap. Hoop dat het gegund is dat wij er nog een keer mogen genieten deze maand.

Rutger van der Kreek (IFS)
Vakmanschap is meesterschap ! Een meester dat is de heer Bruins, van harte gegund dat pensioen en wat zal iedereen die gastronomie een warm hart toedracht u gaan missen.

Hans Demmendal (Sous-chef bij Hermitage Restaurant & Café de Paris)
Meneer Bruins geniet van uw welverdiende pensioen!! Dank voor de geweldige bijdrage die u heeft geleverd aan de Nederlandse tophoreca.

Jeroen Kistemaker (Nice to Meat)
De beste gastheer van Nederland en een legende. Geniet van uw pensioen.

Remco Bekkema (Bourgondisch Lifestyle)
Welverdiend! Wat een icoon, geweldige leermeester en vakman. Trots dat ik daar iets van mee heb mogen krijgen. Meneer Bruins, geniet van de laatste serviezen en daarna van het welverdiende pensioen

Peter Bruins

'Wat een lofzang, ik word  me er bewust van…' reageert Bruins. 'Met zoveel plezier mijn werk mogen doen, zoveel leuke collega's mee gewerkt. Zoveel lieve gasten. Zoveel mooie momenten. Heel veel gegeven, heel veel gekregen, dankbaar en trots , nog een paar weken om veel gasten gedag te zeggen,' besluit hij zijn woorden.

John Beeren

John Beeren zei tijdens het 40 jarig jubileum van Peter Bruins bij de Bokkedoorns het volgende: ‘Hij was en is nog steeds mede het gezicht van het bedrijf. Uiteraard samen met de familie en de chef-kok. Maar door zijn persoonlijkheid en het verstand van zaken hebben de gasten aan tafel heel veel vertrouwen in hem. Zijn adviserende taak aan tafel neemt hij zeer serieus en zijn gasten voelen zich naar mijn mening nooit bekocht. Daarnaast is hij een verbindende factor tussen restaurant en keuken.’