Chef Ingmar Ipema naar nieuw concept in College Hotel

Chef Ingmar Ipema naar nieuw concept in College Hotel

Executive chef Ingmar Ipema gaat weg bij The Harbour Club en het Apollo Hotel in Vinkeveen. Hij gaat naar een nieuw concept van het College Hotel in Amsterdam.

Ingmar Ipema gaat met ingang van 1 augustus 2021 aan de slag in het nieuwe restaurant Mondi van het College Hotel.

Mondi telt 100 zitplaatsen in het restaurant, 90 op het terras en 40 in de bar/lounge.

Op de kaart van Mondi staan gerechten uit de Caribische keuken. Bij The Harbour Club was Ipema executive chef, zowel van het restaurant The Harbour Club, het event center en van het Apollo Hotel voor ontbijt, roomservice (86 kamers) en brasserie Vink. Hij werkte samen met f&b-manager Yoran Shukrula die ook een overstap maakt, Shukrula is sinds 1 juli f&b- directeur van het Apollo Hotel in Amsterdam.

Mondi Amsterdam

Bij Mondi is de masterchef Justin Niessen. Samen met Ipema serveert hij shared fine-dining en soulfood waarbij de Caribische keuken en cultuur centraal staan. Door zijn Curaçaose roots te combineren met de invloeden van de Amsterdamse smeltkroes zorgt Niessen hij voor een verrassend menu. Of, zoals hij zelf zegt: ‘Caribbean soulfood met een Franse twist en een randje Mokums bravoure.’

Ingmar Ipema

Ipema begon in 2015 bij The Harbour Club in Amsterdam. Daarvoor werkte hij ruim 4 jaar voor Fris, een BibGourmand-restaurant in Haarlem, destijds van Lex en Sophia Gasseling.