Lukas Broekmeulen (40) van De Bourgondiër Hoorn en Egmond overleden

Lukas Broekmeulen (40) van De Bourgondiër Hoorn en Egmond overleden
Lukas Broekmeulen

De eigenaar van horecazaken De Bourgondier in Hoorn en Egmond, Lukas Broekmeulen, is zaterdag 3 juli overleden na een verkeersongeval . Lukas Broekmeulen was 40 jaar.

Zijn echtgenoot Rhea en twee jonge kinderen zaten bij hem in de auto die frontaal in botsing kwam met een ander voertuig op de N247 nabij Middelie in Noord-Holland. Bij de redactie van Misset Horeca is niet bekend hoe het nu met hen gaat. Volgens het NH Dagblad lagen ze zondag alle drie nog in het ziekenhuis. Rhea postte maandagochtend zelf een foto op Facebook met daarop Lukas en hun twee kinderen. Met daarbij enkel de hartverscheurende woorden: ik mis je. Voorafgegaan door een zwart hartje.

In de andere auto, zaten drie vrouwen. Een van hen, een 34-jarige zwangere Volendamse, kwam ook om het leven.

Begin dit jaar vertelde Lukas Broekmeulen nog enthousiast aan Misset Horeca dat hij en Rhea een tweede zaak zouden starten in Egmond. Dit bedrijf ging direct na de tweede lockdown van start.

In maart deed hij zijn plannen voor deze zomer uit de doeken. Hij wilde zijn gasten extra in de watten leggen zodat ze vaker terug zouden komen. En niet de winstmarges verhogen. Het noodlottige ongeval zaterdag maakt aan deze plannen abrupt een einde. Het bedrijf stond ook meerdere keren in de Terras Top 100 van Misset Horeca. Met een nummer 5 positie in 2014.

Momenteel zijn de beide zaken gesloten, staat op Facebook. Onder deze berichten uit zowel Hoorn als Egmond staan al ruim honderd condoleances Ook veel collega’s uit de omgeving bieden hun hulp aan en wensen de familie en de collega’s veel sterkte.

Reacties collega's

Wat is het leven soms oneerlijk en wat doet dat soms pijn! Helaas moeten we gewaardeerd collega en topper Lukas Broekmeulen voortaan missen. We wensen namens het team van Café Ome Tinus de de familie, nabestaande en het team van de Bourgondier enorm veel sterkte en kracht in deze moeilijke verdrietige periode.

Wij van 'Moeders' leven mee met de collega's en familie van de bourgondiër. Wij wensen jullie alle kracht toe die nodig is om dit te verwerken. Niet te bevatten.

Namens team Barrels willen wij de familie en vrienden van Lukas, en het team van Restaurant - Lounge de Bourgondiër heel veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd. Wat een vreselijk nieuws. Hier zijn geen woorden voor.

Restaurant-Brasserie Velius: Wij zijn geschokt door het overlijden van Lukas Broekmeulen van Restaurant De Bourgondiër. We wensen alle naasten heel veel sterkte in deze verschrikkelijke tijd. Wat een schok.