De Bourgondiër uit Hoorn start tweede zaak

De Bourgondiër uit Hoorn start tweede zaak

Lukas en Rhea Broekmeulen, de ondernemers van De Bourgondiër in de Appelhaven in Hoorn, openen na de lockdown een tweede locatie.

De eigenaren van het restaurant De Bourgondiër in Hoorn – met terras op een oude boerenpraam die nog in het water ligt - speelden al langer met de gedachten van een tweede zaak. Het bedrijf stond meerdere keren in de Terras Top 100 van Misset Horeca. Met een nummer 5 positie in 2014.

De tweede zaak van Lukas en Rhea Broekmeulen gaat Brasserie De Bourgondiër heten en telt 450 vierkante meter. De nieuwe zaak komt aan de Boulevard 2 in Egmond aan Zee, voorheen de stek van Bistrobar Cousteau. Dit bedrijf ging in december 2019 failliet, in januari 2021 is het faillissement beëindigd. 'Er komt bijna een geheel nieuwe keuken in. De bartechniek is vernieuwd. Het interieur krijgt een opknapbeurt. Over een kleine vier weken zijn we daar mee klaar. Als de lockdown voorbij is, kunnen we dan ook direct van start. Een chef is aangenomen. Medewerkers voor de bediening zijn nog welkom,' zegt Lukas Vermeulen tegen Misset Horeca.

Bourgondier Egmond

De bedrijfsruimte heeft een oppervlakte van circa 450 m² en er worden 2 secundaire ruimtes gehuurd in de kelder van het complex aan de boulevard. Aan de voorzijde kan een ruim terras worden geëxploiteerd. Adhoc horecamakelaars behartigde de belangen van de verhuurder in deze transactie.

De Bourgondier Hoorn

In 2011 begonnen de ondernemers hun eerste zaak in Hoorn. De terrasboot hoorde destijds bij de overname. In het begin betaalden ze nog liggeld, maar dat is precario geworden. De boot kan – zonder 1,5 meter maatregelen – 75 gasten herbergen.

Bourgondier Egmond
Lukas e Rhea Broekmeulen tekenen voor hun tweede bedrijf.

Omdat de boot in de winter blijft liggen, is het terras het hele jaar geopend. ‘Als het vriest gaan er veel mensen zitten. Dan staat er een grote kerstboom en bestellen de gasten chocomelk met slagroom’, zei Lukas Broekmeulen eerder tegen Misset Horeca.

‘Het terras is echt ons uithangbord’, vult partner Rhea Broekmeulen aan. En een substantieel bedrijfsonderdeel: het was destijds goed voor 70 procent van de jaaromzet.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.