Het Rheins dolblij met de Publieksprijs: 'Beloning voor het team'

Het Rheins dolblij met de Publieksprijs: 'Beloning voor het team'
Rien Mol met medewerkers Chloë en Lotte.

Met een eindsprint heeft Landgoed Het Rheins de Publieksprijs van de Terras Top 100 2021 binnengesleept. Eigenaar Rien Mol nam de prijs in ontvangst samen met twee van zijn gewaardeerde weekendkrachten Chloë en Lotte.

Mol koos er bewust voor om twee weekendkrachten mee te nemen naar de bekendmaking van de Terras Top 100. 'Deze prijs is ook echt een  beloning voor het team. Het was ook voor onze medewerkers een lange coronawinter, waarin ze hun vak niet konden uitoefenen.'

Alle medewerkers krijgen een extraatje omdat de Publieksprijs in de wacht werd gesleept.

Er werd in de laatste maand dat er gestemd kon worden een romantisch weekend weg op het landgoed verloot onder de stemmers. Die aantrekkelijke prijs zorgde voor een flinke piek aan stemmen.

Lapland-terras

De komende maanden wordt landgoed Het Rheins weer een winterterras in Lapland-style gecreëerd. Een idee dat Mol vorig jaar al introduceerde.  Hij transformeerde zijn terrein in de wondere wereld van Lapland, met rendiervachten, vuurkorven en besneeuwde bomen. Dit alles in een grote verwarmde tent die hij aanschafte met steun van vaste gasten. Ook kunnen gasten genieten in een hot tub op het terras. De lockdown gooide vorig jaar roet in het eten. Na drie dagen open te zijn geweest, moest hij de tent weer sluiten.

Hij gaat dit jaar op herhaling en doet er een schepje bovenop door ook het Noorderlicht naar Enter te halen.

Betrokken gasten

het rheins

Dat Het Rheins betrokken gasten heeft, was al wel bekend. In 2016 werden ze derde, tijdens de laatste Terras Top 100-editie in 2019 werd het restaurant tweede met 1554 stemmen en in 2017 werden ze  net als nu de winnaar van de Publieksprijs. Toen met 1400 stemmen. Dit jaar wist de horecazaak dat aantal flink te overtreffen, met in totaal 2274 stemmen. In totaal werden 29.532 stemmen uitgebracht.

In de Terras Top 100

Naast winnaar van de Publieksprijs, bemachtigde landgoed Het Rheins ook de 73 plek in de Terras Top 100.  ‘Lekker pro-actief en zeer gastvrij. Na het bestellen van de drankjes werden deze in een kort tijdsbestek geserveerd. Glazen en flesjes op eeen viltje, etiketjes mooi naar ons toe. Het Rheins is niet voor niets al jaren een vaste gast in deze lijst. Ook dit bezoek toont weer aan waarom', noteerde de vakjury.

Eindstand Terras Top 100 Publieksprijs: Top-15

1 Landgoed Het Rheins, Enter, 2274 stemmen
2 Bistro De Oale Ste, Nijverdal, 2255
3 Piepers en Paupers, Veenhuizen, 2203
4 Eet-Lokaal, Zevenaar, 2125
5 Dukdalf, Kerkdriel, 1520
6 Pelle’s eten & drinken, Deurningen, 1189
7 Doloris, Tilburg, 877
8 Oranje Buiten, Hoorn, 835
9 De Baeckermat, Westdorpe, 796
10 ‘t Noorden, Aalten, 756

Over de Publieksprijs

De Publieksprijs is in het leven geroepen om gasten bij de zaak - en de Terras Top 100 - te betrekken. Middels een promotiepakket dat alle Terras Top 100-deelnemers ontvingen (met onder meer tafel- en visitekaartjes) en via hun eigen social media-kanalen konden zij hun gasten aansporen op hen te stemmen.


Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.