Randy Karman weg bij The White Room*, Tristan de Boer nieuwe chef

Randy Karman weg bij The White Room*, Tristan de Boer nieuwe chef
Tristan de Boer - foto: Eileen de Bruyn Kops

Randy Karman is weg bij restaurant The White Room*. Hij gaat een eigen restaurant in Amsterdam opzetten en wordt opgevolgd door Tristan de Boer, die als souschef werkte bij het restaurant in NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky.

Tristan de Boer krijgt als chef de cuisine de leiding over de keuken van restaurant The White Room* in NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam. Souschef De Boer neemt na het zomerreces van het restaurant het stokje over van chef Randy Karman, die een andere uitdaging aangaat buiten NH Hotel Group.

'Ik loop al langer met de gedachte een eigen restaurant te beginnen', laat Karman weten. 'Recent werd ik benaderd door een compagnon en heb de keuze gemaakt nu die stap te zetten. Daarbij wil ik me volledig kunnen focussen en heb dus besloten te stoppen bij The White Room. Ik kan soms wat impulsief zijn, en als ik niet volledig mijn aandacht voor die nieuwe zaak heb, bestaat het risico dat ik overhaaste beslissingen neem waar ik later misschien spijt van krijg. Liever nu even een paar maanden zonder werk dan dat ik de verkeerde keuzes maak omdat ik met mijn hoofd ook nog vol in The White Room zit.'

Karman is bezig een locatie te zoeken in Amsterdam. Wat het concept precies wordt, wil hij nog even stil houden. 'We gaan iets doen wat er niet veel is in Amsterdam.' Hij hoopt dit jaar nog open te kunnen, maar wanneer precies hangt af van de locatie en hoeveel daar nog moet worden verbouwd. 'Ik woon zelf in een monumentaal pand in Amsterdam. Voor alle vergunningen rond zijn en een aannemer echt kan starten, ben je zo een half jaar verder.

Randy Karman

Karman was sinds april 2019 chef van The White Room, toen hij Arturo Dalhuisen opvolgde. Ook Karman groeide door vanuit de positie van souschef. 'Ik heb daar een mooie tijd gehad en veel geleerd. We zijn ook echt op een goede manier uit elkaar gegaan.'

NH Hotel Group laat in een persbericht weten Randy te bedanken voor zijn inzet. ‘In deze periode heeft Randy zowel de kenmerkende stijl van Jacob Jan geïntegreerd, als zijn eigen creativiteit gevolgd. Nu gaat hij zich richten op zijn toekomst buiten NH Hotel Group. Wij bedanken Randy voor zijn inzet en gedrevenheid en kijken uit naar zijn verdere succes in het vervolg van zijn carrière.’

Nu mag Tristan de Boer, die pas sinds april dit jaar als souschef bij het restaurant werkt, zich chef de cuisine noemen van het met een Michelinster bekroonde restaurant in NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam. Hij krijgt de leiding over het keukenteam en zet samen met Signature Chef Jacob Jan Boerma de huidige richting van het restaurant voort, maar niet zonder zijn eigen creativiteit hieraan toe te voegen.

Over Tristan de Boer

De Boer startte zijn carrière na zijn opleiding in 2013 bij Ron Blaauw** in Amsterdam. Vervolgens ging hij aan de slag bij diverse sterrenzaken als Aan de Poel**, onder leiding van topchefs. In 2016 besloot hij zijn horizon te verbreden als souschef bij Librije’s Zusje** (nu Spectrum**) in Waldorf Astoria Amsterdam. Daarna werkte hij als chef de cuisine in 101 Gowrie en Conservatorium Hotel. Sinds maart 2021 was hij executive souschef bij The White Room, nog geen vijf maanden later krijgt hij de volledige leiding over het restaurant.

Tristan de Boer - foto: Eileen de Bruyn Kops

‘Ik kijk er naar uit om onze gasten in The White Room onze bekende culinaire beleving te blijven bieden en hen kennis te laten maken met mijn gerechten’, zegt De Boer over zijn nieuwe stap in zijn carrière bij The White Room. ‘Het is een geweldige uitdaging en als geboren en getogen Amsterdammer, zit ik in dit prachtige pand midden op de Dam helemaal op mijn plek.’

Jacob Jan Boerma voegt hieraan toe: ‘Nederland barst van de jonge talenten. Het is mooi dat we met Tristan zo'n jong talent de kans kunnen geven in The White Room.’

Over The White Room

The White Room opende in 2016 de deuren in vijfsterrenhotel NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky. Onder signatuur van signature chef Jacob Jan Boerma biedt The White Room een verfijnde, moderne keuken in een historische omgeving: The White Room is gevestigd in de oudste restaurantlocatie van Amsterdam in een prachtig onderhouden, monumentaal pand. The White Room, samen met Grand Café Krasnapolsky en bar The Tailor, geeft invulling aan één van de kernwaarden van het hotelmerk: gastronomie.