Preuverie de Toren breidt uit met bezorgkeuken en nieuwe foodconcepten

Preuverie de Toren breidt uit met bezorgkeuken en nieuwe foodconcepten
Wouter Wolters

Bij Preuverie de Toren in Echt is onlangs een nieuwe productiekeuken geïnstalleerd van waaruit de bezorgers vanaf medio september diverse foodconcepten gaan bezorgen in de regio.

Het is een uitbreiding voor de Preuverie, die in de afgelopen corona-periode een groei heeft doorgemaakt in het bezorgen van maaltijden. De eerste nieuwe bezorgformule gaat dan meteen van start: ‘Papachicken’, waarbij, zoals de naam het al zegt, kip volledig centraal staat.

Start op juiste moment

Wouter Wolters, eigenaar van Preuverie de Toren: 'We zijn van oorsprong een cafetaria met restaurantgedeelte. In oktober 2019 zijn we, naast het afhalen en eten ter plekke, begonnen met het bezorgen van maaltijden in onze regio. Achteraf gezien was dat een cruciaal moment.'

'Enkele maanden na de start brak namelijk helaas de corona-pandemie uit en kregen wij, net als alle andere horecaondernemers, te maken met beperkingen en strenge eisen. Naast afhalen was bezorgen wel mogelijk en daar hebben we dan ook stappen in gezet. Eerst bezorgden we warme maaltijden in enkele postcodegebieden, nu breiden we verder uit.'

Uitgebreide keuzes

'Ik ben ervan overtuigd dat de horecawereld, maar ook de wensen van onze gasten, hierdoor voorgoed zijn veranderd. Bestellen via internet en bezorgen blijft een belangrijk onderdeel binnen de horeca in de toekomst. Gasten willen graag op één plek bestellen met een uitgebreid palet aan keuzes voor elk moment van de dag. Daarom zetten we in op het ontwikkelen van diverse foodconcepten die we in aparte webshops onderbrengen.'

‘Preuverie bezorgt’ biedt ons vertrouwde cafetaria-assortiment. Bij ‘Papa chicken’ kunnen mensen een variëteit aan kipgerechten bestellen. Denk daarbij aan fried chicken, kipburgers, kipschnizels, maaltijdsalades met kip- varianten, enzovoorts. Later voegen we nieuwe concepten toe die allemaal hun eigen webshop krijgen.'

'Zo ontwikkelen we momenteel al in samenwerking met Remia en voormalig 24kitchen kok Evert te Pas een geheel nieuw foodconcept dat we over een tijdje gaan introduceren. Ons doel is dat de afzonderlijke concepten voorzien in een bepaalde behoefte en ook een eigen (merk)identiteit en positionering krijgen.'

Flexibiliteit en efficiency

'De verschillende concepten geven de gasten die bij ons bestellen een uitgebreide keuze, maar geven de zaak ook flexibiliteit. Doordat het in een bezorgkeuken gemakkelijk is om concepten naast elkaar te voeren, kun je snel inspelen op vraag uit de markt. Daarnaast kunnen we de bestelstromen van afhalen, restaurant en bezorgen uit elkaar halen, waardoor nog meer efficiency ontstaat.'

De toekomst van bezorgen

Wolters: 'Met de toevoeging van deze nieuwe keuken kunnen we vele mogelijkheden benutten. Het belangrijkste is dat onze gasten onze kwaliteit ervaren en een fijne beleving hebben. Of dat nu bij het afhalen is, het eten in ons restaurant of bij het bezorgen. En om onze sfeer ook bij onze gasten thuis te brengen, maken we wel een Preuverie-spotifylijst. Net dat beetje extra, soms met een knipoog, daar staan we voor.'

Preuverie de Toren bestaat 25 jaar, is gevestigd in Pey-Echt en is uitgegroeid van een cafetaria tot een cafetaria, restaurant en bezorgpartner voor de regio. In 2011 is Preuverie de Toren uitgeroepen tot beste cafetaria van Nederland.