Roompot opent nieuw Quriospark in Gulpen voor 1040 gasten

Roompot opent nieuw Quriospark in Gulpen voor 1040 gasten

Roompot opent op 1 september voor de tweede keer in 2021 een nieuw Quriospark. De bestemming is dit keer Zuid-Limburg en er is ruimte voor 1040 gasten.

Het nieuwe Quriospark ligt in het glooiende Limburgse heuvellandschap, in Gulpen.

Dit is het zesde park van Qurios onder de Roompotvlag. Het eerste Quriospark opende in 2016 in Bloemendaal en tot op heden lagen alle parken aan de kust.

Roompot Gulpen

In totaal zijn er 185 woningen van 10 verschillende types op het park te vinden. De woningen zijn geschikt voor gezelschappen van 2 tot 10 personen. Ze zijn allemaal uitgerust met een zithoek, eethoek, smart-tv en een goed uitgeruste keuken.

Er is gratis wifi, net als vloerverwarming, minstens 2 slaapkamers en een of meer badkamers, afhankelijk van de grootte van de woning. Het 9,9 hectare grote park kan 1040 gasten verwelkomen.

Op het park zijn 4 woningen aangepast voor mindervalide gasten. Het park in Gulpen biedt werkgelegenheid aan 22 mensen.

Qurios Gulpen beschikt daarnaast over een bijzonder prettig ingerichte vergaderruimte waardoor het mixen van business en pleasure ook tot de mogelijkheden behoort. Daarnaast heeft het park een brasserie, een kidsclub, een speeltuin en natuurlijk de mogelijkheid tot elektrisch laden.

Een duurzaam park

Duurzaamheid is altijd een uitgangspunt voor de bouw van een nieuw Quriospark, dat gold ook in Callantsoog. De meer dan 80 normen van de Green Key zijn een gids op de route naar een park met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk.

Bij de bouw wordt rekening gehouden met duurzame bouwmaterialen en wordt er ook een duurzaam inkoopbeleid gevoerd. Daarnaast is het streven om zoveel mogelijk met in Nederland ontworpen en geproduceerde producten te werken.

All electric is het uitgangspunt en dat is hier in Limburg ook gelukt. Dat is niet per se vanzelfsprekend, omdat er nog veel regio’s zijn in Nederland waar het stroomnetwerk onvoldoende capaciteit heeft.

Tijdens de bouw is veel aandacht besteed aan de flora en fauna die het gebied beheerst. Op het park zijn drie keer zoveel bomen aangeplant als er gerooid moesten worden. Van de kap zijn meubels gemaakt die overal op het park zijn terug te vinden.

Groen vakantiepark

Natuurlijk is er gebiedseigen beplanting en als ode aan Zuid-Limburg is er op het park een mooie fruitroute aangelegd. De dassen en vleermuizen kregen ook een permanent nieuw onderkomen. Tijdens de bouw van het park werd om de dassenburcht heen gebouwd. De burcht is te bewonderen op het park en maakt deel uit van een speciale tour voor kinderen. Voor de vleermuizen zijn kasten op het park geplaatst. De architect heeft alle nieuwe woningen ook voorzien van kleine uitsparingen. De vleermuizen hebben die nieuwe gastenverblijven ondertussen ook al gevonden.

Sedum siert de groene daken en daarmee past het panorama van bovenaf gezien ook heel goed in het omringende landschap en is het een stimulans voor de biodiversiteit. Een groen dak houdt in de zomer veel van de warmte van de zon tegen. Andersom houdt het in de winter de warmte vast.

Uniek bij Qurios is dat alle woningen ook voorzien zijn van groene kamerplanten die rust, zuurstof en gezelligheid toevoegen voor de gasten.

Lees ook:

Zes tips over planten in de horeca