Markies Catering opent sociaal grand café FAIR's

Markies Catering opent sociaal grand café FAIR's

Onderwijscateraar Markies Catering en het ROC van Twente zijn samen FAIR's gestart. Een concept dat staat voor smaakvolle gerechten, eerlijke producten en gelijke kansen voor iedereen, aldus de initiatiefnemers.

FAIR’s is een grand café in de grootste locatie van het ROC, de Gieterij in Hengelo. In het horecabedrijf re-integreren participatiemedewerkers en studenten, docenten en gasten van buiten het ROC kunnen er de hele dag door genieten van (h)eerlijke gerechten.

Markies is net als Appèl, Lokaal.nl, Zo-vital en FM at Work onderdeel van de Appèl Holding.

Inclusiviteit staat centraal

Dennis van der Laan, rayonmanager van Markies Catering: ‘Bij FAIR’s maken wij gerechten met eerlijke producten en bieden wij gelijke kansen voor iedereen. Eenvoud en inclusiviteit vormen samen de basis. Binnen ons sociale café proberen we een veilige werkplek te creëren voor mensen die moeite hebben om te slagen op de reguliere arbeidsmarkt. Om welke reden dan ook.’

Markies Catering vervult een belangrijke rol in de ontwikkeling en begeleiding van de participatiemedewerkers. Werkplein Twente ondersteunt Markies hierbij.

Bram van der Linden, operationeel manager van Markies Catering: ‘We willen onze medewerkers voorzien van kennis en zelfvertrouwen, want binnen deze enorme groep mensen barst het van de kwaliteiten. Wat ze met elkaar delen is dat ze stuk voor stuk zeer gemotiveerd zijn om weer aan de slag te kunnen. Wij willen ze daarom een plek bieden om te groeien en een werkplek waar ze met plezier naartoe gaan. Dat is wat ons betreft invulling geven aan SROI, Social Return On Investment.

De kracht zit hem in onze persoonlijke aanpak. Iedere deelnemer heeft een eigen, unieke achtergrond. Dat vraagt een om een nauwe samenwerking tussen medewerker, horecamanager, jobcoach en eventuele ouders of voogd. Ieder met zijn eigen rol.’

Herkomst en transparantie in de keten zijn belangrijk bij FAIR’s. ‘We serveren duurzame gerechten met kwaliteit en pure smaken. Deze kwaliteit en smaak komt door de manier van bereiden, maar ook door de herkomst en versheid. We kopen producten van lokale ondernemers uit de buurt.’