Jonathan Karphatios opent Farm Kitchen met lancering kookwedstrijd

Jonathan Karphatios opent Farm Kitchen met lancering kookwedstrijd
Jonathan Karpathios

Nu de coronamaatregelen bijna geheel zijn opgeheven, opent Jonathan Karphatios officieel zijn Farm Kitchen in het Pharos gebouw in Hoofddorp. Hij lanceert tevens een nieuwe verkiezing om The New Generation Plant-Based Chefs.

Restaurant The Farm Kitchen van chef Jonathan Karpathios is het vlaggenschip van het kantoorgebouw Pharos in Hoofddorp. Het nieuwe restaurant dat Karpathios samen start met de duurzaam ondernemer Xander Meijer brengt onder het motto 'earth’s own cuisine' gerechten direct vanuit de Haarlemmermeer-klei op het bord. Dagelijks kunnen er 400 tot 600 gasten lunchen.

Alle ingrediënten komen van lokale boeren binnen een straal van dertig kilometer van The Farm Kitchen, terwijl een gemiddelde maaltijd ruim 30.000 km aflegt.

Jonathan Karpathios

De coronacrisis heeft laten zien hoe belangrijk een gezonde werkplek is. In Pharos  zijn de gebruikte materialen gezond en veelal circulair, de verlichting imiteert daglicht voor betere prestaties, de verf haalt letterlijk CO2 uit de lucht en de geïoniseerde lucht is zo fris als in de Alpen en filtert voor meer dan 70% het COVID-virus uit de lucht.

The Farm Kitchen sluit hier als food concept  op aan en biedt elke dag een gezonde lunch die energie opwekt.

Nieuwe kookwedstrijd

Tijdens de officiële opening van de The Farm Kitchen op 29 september 2021 – de dag van oogst - lanceert The Farm Kitchen de verkiezing voor New Generation Plant-Based Chefs. Talent met een passie voor gezond en voedzaam eten wordt uitgedaagd om de rijkdom van moeder aarde om te zetten in verleidelijke en overheerlijke gerechten.

Aanmelden kan tot woensdag 20 oktober 2021. Deelnemers strijden om de bronzen biet trofee en een geldprijs.

Jonathan Karpathios

Jonathan Karpathios is een chef die bekendstaat om zijn groentegerechten. Ook is hij de bedenker van de bietenbal, een vegetarische bitterbal op basis van bietjes. Enkele jaren geleden verkocht hij zijn eigen restaurant Vork&Mes in Hoofddorp waarna hij aan de slag ging bij Edel in Amsterdam. Kort nadat hij daar stopte kwam hij Xander Meijer tegen met wie hij nu eigenaar is van The Farm Kitchen. De bedoeling is om het concept naar meer locaties uit te breiden.